Служебният кабинет Главчев 2 реши да прави структурни промени в

...
Служебният кабинет Главчев 2 реши да прави структурни промени в
Коментари Харесай

Служебният кабинет увеличи броя на чиновниците в МС в последния момент - Булевард България

Служебният кабинет " Главчев 2 " реши да прави структурни промени в администрацията на Министерския съвет в последния миг - едвам няколко дни преди седмите подред предварителни парламентарни избори. Според промени в правилника на Министерски съвет, оповестени за публично разискване и представени от в. " ", числеността на централната администрация се усилва с 12 души.

Така в Министерски съвет към този момент ще работят 506 служители. За да се компенсира този растеж в броя на чиновниците, със същия брой щатове се понижава числеността на други структури към Министерски съвет.

С 4 спомагателни щата ще нарасне числеността на основна конструкция - основния инспекторат. В инспектората към този момент ще работят 16 души, като множеството бройки се аргументират с нови пълномощия, вменени на инспектората.

Инспекторатът към този момент ще прави надзор върху съблюдаване на периодите по закона за ръководство на еврофондовете, ще постанова ограничения при нарушавания на закона за защитата и въоръжените сили и ще служи като секретариат на Националния съвет по антикорупционни политики.

С 8 души се усилва и щатът на финансовата дирекция на Министерски съвет, като и тук повода е централизацията на счетоводните услуги на структурите към Министерски съвет.

Тя ще обслужва счетоводно и организацията за бежанците, организация “Архиви ” и Института за обществена администрация.

С препоръчаните промени ще има разбъркване и в друга водеща дирекция, само че без смяна в числеността - “Административно и правно обслужване и ръководство на собствеността ”. От Министерски съвет смятат, че дилемите на тази дирекция са прекомерно разнородни и е по-добре тя да бъде разграничена на две, като се обособи обособена дирекция “Управление на собствеността ”. Това значи и нов щат за шеф, макар че общата бройка не нараства.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР