Служебният кабинет е провален и задълбочава нещата във всеки един

...
Служебният кабинет е провален и задълбочава нещата във всеки един
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Служебният кабинет е провален

Служебният кабинет е провален и задълбочава нещата във всеки един вероятен бранш. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” политологът Калоян Методиев.

„ Служебните кабинети по принцип постоянно са били в последните 30 години антикризисни като конструкт, като мярка, като политика. Този е първият длъжностен кабинет, който е прокризисен. Той задълбочава нещата във всеки един вероятен бранш, изкарва хора на улицата, вместо да ги прибира и не инцидентно в негов знак се трансформира този потъващ транспортен съд, който всеки ден е по новините ", съобщи Методиев и добави:
" Създадоха си партия, която също е част от казуса, тъй като тези двама господа всеки ден или се забъркват в някакъв скандал с поданство, с нарушавания на закона, с конституционни проблеми, с офшорни компании, с откровени неистини, че те са актуализирали бюджета или с нещо друго, т.е. тези харвардски Бони и Клайд в един миг започнаха да преобладават политическия дневен ред в страната, само че съгласно мен прекомерно рано го направиха, прекомерно превъзбудено и се изчерпаха детайлите на това шоу, което представяха, на тези фойерверки, и мисля, че удариха тавана и сега им следва едно назад ходене надолу във връзка с електоралното доверие ", съобщи политологът.
По думите му партийната система е била много поразбита, което е голяма неточност и сега заплахата е президентската акция да не захлупи парламентарната. Той даде образец с метафората за щуреца и за мравката.

„ Щурецът прави шоу, радостни се лятото, до момента в който мравката събира храна. Предстои ни доста тежка зима и в случай че ние изберем щуреца, не изберем мравката на тези избори, ще имаме големи проблеми като общество. Щурецът това е президентската акция. Тя е доста забавна, притегля внимание, динамична е, мажоритарна, само че в президентската институция, с изключение на проблеми да се родят в страната, не може да се направи доста във връзка с настоящата политика – престъпност, превозване на зимата. Докато същинската работа, това, което прави мравката, е в Народното събрание. Нека омразата ни, неглижирането, недоверието в Народното събрание, не замъглява преценката ни. Актуализацията на бюджета, всичко, което ще се случи в страната, минава през Народното събрание ".
Според Калоян Методиев абсурдът с Досиетата " Пандора " няма да има въздействие върху страната и изборите.

„ И Пеевски, и Младенов са отвън дейната политика като претенденти в актуалната акция, тъй че по-скоро някакви персонални имиджови вреди може да понесат, в сравнение с да има въздействие върху страната и процеса на протичане на тази предизборна акция. Излизането в листата на Младенов е любопитно от позиция на историята и на това, което се е случило преди няколко години, в сравнение с от позиция на бъдещето и на настоящи развития”.
Методиев добави, че имената на икономическите субекти, описът с хората, които са свързани с стопанската система и които имат компании, е доста по-голям.

„ Ако тези стопански субекти по някакъв метод са свързани с избрани институции или политически партии, имам предвид най-вече олигарси, това ще има въздействие върху акцията, тъй като ще е някакъв белег за съгласуваност, вероятно за корупция, зависимости. Няма да е толкоз важен този въпрос, с години ще се точат тези досиета, както беше с „ Уикилийкс” и всеки ще си чопва нещо в подобаващ миг, което му би трябвало за настоящата ситуация”.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР