“Служебният кабинет е политически зависим и е на ГЕРБ. Изнесената

...
“Служебният кабинет е политически зависим и е на ГЕРБ. Изнесената
Коментари Харесай

Нинова: За пръв път имаме служебен кабинет с протести

“Служебният кабинет е политически подвластен и е на ГЕРБ. Изнесената информация от Министерство на вътрешните работи е потресаваща - нито министърът, нито основният секретар би трябвало да останат ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, откакто служебният кабинет постави клетва пред Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“За сбърканите промени в Конституцията отговорност носят ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. В резултат на това имаме политически подвластен длъжностен кабинет. За нас това е кабинет на ГЕРБ ”, безапелационна е Нинова.

Относно събитията в Министерство на вътрешните работи водачът на Българска социалистическа партия съобщи, че те подлагат под подозрение честните избори на 9 юни.

“Искаме гаранция за почтени избори, каквото би трябвало ще създадем от наша страна, само че това което се изнася от Министерство на вътрешните работи е потресаващо ”, съобщи Нинова, след което посочи, че за Българска социалистическа партия е неточност оставането на Калин Стоянов като министър на вътрешните работи.

“Това е първият длъжностен кабинет, който стартира с митинги още преди полагането на клетва. За нас не би трябвало и Живко Коцев да остава на поста си основен секретар. Това единствено по себе си основава напрежение, няма почтени ”, разяснява Корнелия Нинова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР