Служебният кабинет да обясни за скандала с машините за гласуване,

...
Служебният кабинет да обясни за скандала с машините за гласуване,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Служебният кабинет да обясни за машините

Служебният кабинет да изясни за абсурда с машините за гласоподаване, настоя лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Да излезе служебния кабинет и да даде тези отговори ", моли тя по NOVA във връзка абсурда с новопоявилите се 199 машини в склад на компанията, ситуиран в ПЖИ в столичния кв. " Слатина ".

" Ако машина се повреди, се минава на хартия. Аз съм правист. В закона е записано по този начин. Не се сменя машина, не се сменя програмен продукт ", установи Корнелия Нинова

Тя разяснява държанието на фирмата-доставчик " Сиела Норма " и регистрира, че в техните оправдания е настъпило комплициране.

" Сиела " се обърка в обясненията си. Първо споделиха, че са за Грузия и Албания, след това за елементи, в този момент несъмнено за нещо друго ", сподели Нинова.

Според Нинова Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ", дължат отговори на два въпроса.

" Въпросите към Национална агенция за приходите и митниците са следните - през коя граница са минали тези машини? Г-н Спецов би трябвало да извади документите и да каже за тези машини, които са отвън контракта, дали имат платено Данък добавена стойност. Пред митниците, в случай че са за Албания и Грузия, би трябвало да има контракт за реекспорт. Такова е българското законодателство ", запита Нинова.

" ЦИК всяка вечер е сюрпризирана ", учуди се Корнелия Нинова във връзка снощното писмо до ЦИК за още машини, които да бъдат употребявани за ремонт, за което представителят Цветозар Томов сподели, че ги изненадало.

" Преди изборите в неделя не сме водили и няма да водим диалози с никоя партия. Трябва да забележим на 14-и какво ще се случи и по какъв начин хората ще ни подредят ", отхвърли конкретика по тези въпроси соцлидерката.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР