Служебният енергиен министър Росен Христов съзря незаконни действия, извършени от

...
Служебният енергиен министър Росен Христов съзря незаконни действия, извършени от
Коментари Харесай

Христов съзря незаконни действия от предшественика си Александър Николов

Служебният енергиен министър Росен Христов съзря противозаконни дейности, осъществени от страна на предшественика му на поста - Александър Николов, шефът на енергийното ведомство в последния постоянен кабинет " Петков " и излъчен от квотата на " ИТН ".

Причината за коментара - който прокуратурата упрекна за умишлена занемареност. И в конкретика - не е осъществявал надзор върху някогашния началник на " Булгаргаз " Людмил Йоцов, също обвинен, заради което държавната хазна е била ощетена с 88 милиона лв. поради сключване на контракти за газови доставки откакто

" Аз съм надалеч от това да изземам ролята на прокуратурата, на съда, има разделяне на управляващите. Това, за което мога да приказвам, са обстоятелствата. Фактите са, че доста контракти са подписани в прорез на Закона на енергетиката. Законът за енергетиката е извънредно съответен - контракти за доставка на газ за под 12 месеца се подписват извънредно и единствено посредством конкурентни процедури. Факт е, че доста контракти са подписани в нарушаване на закона ", съобщи на въпрос на  Росен Христов, който взе присъединяване във конгрес, отдаден на възобновимата сила, извършен в столичен хотел.
 Александър Николов: Няма да ми затворят устата
Александър Николов: Няма да ми затворят устата

Прокуратурата комфортно не помни въпроси

А законът бил " извънредно съответен " - би трябвало за сходни контракти да бъдат извършени конкурентни процедури, което в болшинството от случаите не било правено. " Точно по този начин ", отговори на наш въпрос Христов дали в този смисъл се касае за незаконни дейности от страна на Александър Николов.

" Виждаме една систематична такава политика, защото по същия метод е изработен и  - отново без позволение от Европейска комисия, отново без почнали вътрешни процедури. Така че има един подобен модел на държание, който сигурно не е легален ", сподели още енергийният министър.

Христов разяснява и даването на съд на с небосвод до 2053 година с причините, че тя не била транспарантна и са налице неправилни тълкувания на анализите на енергийния пазар.

" Да си наемат по-добри адвокати ", посъветва екоорганизацията министърът, като акцентира, че не става въпрос за безусловен документ, а за стратегическа визия, която е отворена за корекции от всички заинтригувани страни.
 Енергийната тактика на Христов - заравяне на бранша по модела на Кремъл
Енергийната тактика на Христов - заравяне на бранша по модела на Кремъл

От ЦИД виждат корупция в Проекта на служебното правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР