Служебният еко министър Асен Личев е наредил спиране на операцията

...
Служебният еко министър Асен Личев е наредил спиране на операцията
Коментари Харесай

МОСВ спря акцията край Камен бряг

Служебният еко министър Асен Личев е наредил прекъсване на интервенцията по разтоварване на плавателния съд поради нарушаване на утвърждения от Министерство на околната среда и водите способ.

ФрогНюз напомня, че в обществените мрежи се появиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин азотните торове се изсипват непосредствено във водите на Черно море. До тук се стигна макар обещанието, че насипният товар ще бъде пакетиран преди да бъде изместен. Целта на акцията бе плавателният съд да бъде олекотен с към 500 тона, с цел да може да бъде изтеглен. Пакетиращата машина обаче се развалила, което наложило “Морска администрация” да импровизира.

Предложеният способ от „ Морска администрация “, който Министерство на околната среда и водите утвърди, е разтоварване посредством платнени денкове, които се пълнят от грайфер на борда на кораба посредством особено оборудване (фуния) и последващото им преместване с кран до баржата.

Обърнато е особено внимание, че сред заседналия транспортен съд и баржата би трябвало да бъде опънато платно, което да предотврати вероятно замърсяване. На процедура са приложени радикално разнообразни дейности от утвърдените.

Дейността по претоварване е прекратена до обезпечаване и въвеждане в деяние на екологосъобразна технология, при която не се прави разсипване на товара и замърсяване на водите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР