„Служебните правителства на Радев са изхарчили милиони, платени за правно

...
„Служебните правителства на Радев са изхарчили милиони, платени за правно
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: МРРБ на Комитова с договори за правна помощ за над 1 милион лева

„ Служебните държавни управления на Радев са изхарчили милиони, платени за правно обслужване и „ правене на законопроекти “, написа ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Информацията ѝ е въз основа на формален отговор от страна на Министерство на регионалното развитие. Оказва се, че договорите за стотици хиляди левове за правене на законопроекти са правени когато Народното събрание даже не е работило. Важно конкретизиране, което Атанасова прави, е че във всяко министерство има юридически отдел и не излиза наяве, какво тъкмо е наложило да се подписват контракти за правна помощ с други компании.

„ Договорите на Лена Бориславова за 16 800 лева и 140 евро на час с ББР са „ детска играчка “ на фона на над! 1 милион лв. платени от Комитова за няколко месеца “, написа Атанасова.

От отговора към ней излиза наяве, че за интервала от 1 април 2021 година до 08.02.2022 година, Министерство на регионалното развитие са сключили 7 контракта за правно обслужване на обща стойност 755 707, 18 лв..

Отделно от това за същия интервал Агенцията по геодезия, картография и кадастър са сключили 110 контракта за правно обслужване за 100 хиляди лв.. АПИ имат 39 контракта за правно обслужване за близо 300 хиляди лв.. ДНСК са сключили 1 контракт още веднъж за правно обслужване на стойност малко над 70 хиляди лв..
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР