Служебната власт реши да бори високите цени на хранителните продукти

...
Служебната власт реши да бори високите цени на хранителните продукти
Коментари Харесай

Старши инспектори в КЗП: Заплатите ни стигат едва да се нахраним

Служебната власт реши да бори високите цени на питателните артикули с инспекции. Основна роля в тези инспекции беше отредена на Комисията за отбрана на потребителите. И до момента в който инспектират магазините, проверяващите оповестиха, че за тях самите цените в тези магазини са непоносими, тъй като взимат прекомерно ниски заплати. 

През седмицата те излязоха на митинг с искане за 60% нарастване. Темата разясниха в ефира на bTV старшите инспектори от КЗП Надежда Симеонова и Жанета Садразанова и Кремена Атанасова, ръководител на синдиката на административните чиновници към " Подкрепа “.

" Ние постоянно сме били натоварени, правили сме настоящ надзор. Сега с оглед инфлацията и спекулата организацията е по-сериозна, а работата ни се усили “, сподели Надежда Симеонова.

" Със заплатите, които получаваме, не можем да си купим доста. Като всички останали и ние опитваме да си вържем бюджета и гледаме промоциите. Оцеляваме по някакъв метод. Предвид инфлацията ни става все по-трудно. Заплатите ни са под 1000 лв. месечно и ни стигат едвам да успеем да се храним и мъчно да платим сметките си “, добави Жанета Садразанова.

" Средните заплати на хората на сходни длъжности са към 1000 – 1200 лв. брутно.
Всичко за Вашата сватба
Това няма по какъв начин да е задоволително за работещи на цялостен работен ден, и то за страната и в интерес на нашите ползи. Възнаграждението е в действителност обидно. Вероятно има и сътрудници на по-високи позиции и с по-високи хонорари, само че всеобщо чиновниците, които са 180 индивида в цялата страна, получават сходни хонорари “, съобщи Кремена Атанасова. 

Тя уточни, че настояванията са за 60% увеличение на фонда за работна заплата на комисията, което значи към 2 милиона на годишна база като средства.

" Искаме парите да бъдат разпределени с идентична сума на всички. По този метод ще свием ножицата и хората с по-ниски заплати ще получат идентична сума с тези с по-високи. Затова е значимо нарастването да не бъде процентно “, изясни още Кремена Атанасова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg