Служебната регионална министърка Виолета Комитова е дала 20 000 лева

...
Служебната регионална министърка Виолета Комитова е дала 20 000 лева
Коментари Харесай

Бивш строителен министър на Радев съветвал Комитова срещу 20 000 лева

Служебната районна министърка Виолета Комитова е дала 20 000 лв. на предшественика си в различен длъжностен кабинет на Румен Радев – Спас Попниколов, с цел да черпи от него експертиза по пътната тематика. За договорите се разбра от писмен отговор на вицепремиера и районен министър Гроздан Караджов до депутата от ГЕРБ-СДС Николай Нанков, който е качен на уеб страницата на Народното събрание. В него не се оповестява цената им, а че са били в границите на процедура по Закона за публичните поръчки, която разрешава директно възлагане до 30 000 лв.. Договорите с компанията „ Строй Билд Инженеринг “, на която Попниколов е вписан като шеф, са два, оповестява Караджов. А източници от Министерство на регионалното развитие настояват, че всеки един от тях е на стойност 10 000 лв. или общо – 20 000 лв..
Служебната министърка Виолета Комитова

 

Според отговора на Караджов със сключването на договорите се е запълвала открита в Министерство на регионалното развитие нужда от спомагателен експертен потенциал по отношение на промени в Закона за пътищата и за присъединяване в разнообразни работни групи. Изпълнителят е отчел, че е проучил опита на европейски страни за цената на договорите, по които се извършват инфраструктурни планове. А и посредством собствен представител изпълнителят е взел участие в съвещания на работна група по промени в Закона за пътищата, както и в редица други работни среща. От отговора на вицепремиера не излиза наяве дали препоръките на консултанта са били употребявани от министър Комитова, дали са били потребни и за какво при съществуването на цяла Агенция „ Пътна инфраструктура “ се дублира активност и се наема външен специалист. Нито за какво е определен тъкмо Спас Попниколов, чийто зам.-министър беше Комитова през 2017 година Което навежда на мисълта, че просто се е търсил метод да се даде избрана сума на човек от обкръжението на Радев, разясняват чиновници в Министерство на регионалното развитие.

 

Попниколов беше длъжностен районен министър 5 месеца през 2017 година в назначения от Радев кабинет с министър председател проф. Огнян Герджиков. Преди да заеме поста, по информация в уеб страницата „ Медиапул “, той продава двете компании, на които е едноличен притежател – „ Строй Билд Инженеринг “ и „ Друм консулт “. Дотогова първото сдружение не е развивало активност на пазара. Но „ Друмконсулт “ е било наето през 2013, 2014 и 2015 година от други компании за работа по автомагистралите „ Струма “ и „ Марица “, както и за полагане на асфалтова настилка на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

 

 

 

 

 

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР