Службите са в готовност, взети са всички мерки, заяви директорът

...
Службите са в готовност, взети са всички мерки, заяви директорът
Коментари Харесай

Няма пряка опасност за населението заради обилното снеготопене

Службите са в подготвеност, взети са всички ограничения, съобщи шефът на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията основен комисар Николай Николов

Няма директна заплаха за популацията поради изобилното снеготопене - заключи основен комисар Николай Николов, шеф на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " след оперативно заседание при вицепремиера, отговарящ за сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов. В съвещанието участваха министрите на енергетиката Теменужка Петкова, на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, зам.-министърът на Министерство на вътрешните работи Красимир Ципов, специалисти от министерствата на екологията и водите и на стопанската система.

Взети са всички нужни ограничения и има подготвеност за реакция при нужда. Изпратени са инструкции до регионалните шефове и кметове за превантивни дейности. Ситуацията е под надзор, а протичащото се е обикновено за сезона. Язовир Тича прелива, само че без да основава проблеми. Във Врачанско прилива язовир Рогозен 1, оповестено е отчасти бедствено състояние в община Хайредин. " Всички сили на Министерство на вътрешните работи са ангажирани с механически средства да понижат равнището и няма директна заплаха за хората ", посочи основен комисар Николов. Реките Огоста, Скът и Янтра са с нараснали равнища, само че и те не основават директна заплаха. Според метеорологичната прогноза, в околните дни не се чакат рискови феномени, които да влошат обстановката.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов заключи, че на оперативното заседание, извършено по предписание на премиера Бойко Борисов, са докладвали всички министерства и че обстановката е под надзор. В община Хайредин ситуацията е овладяно. Министерството на защитата е в подготвеност с 16 модулни формирования да спомага и реагира при нужда.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР