Службите са подслушвали съдия, за да видят дали има връзка

...
Службите са подслушвали съдия, за да видят дали има връзка
Коментари Харесай

Подслушвани са съдия и депутати, а службите крият информация, обяви Бойко Рашков

Службите са подслушвали арбитър, с цел да видят дали има връзка с настоящ народен представител и не дават информация на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства за осъществените инспекции. Това се разбра от думите на ръководителя на бюрото Бойко Рашков, който бе в Народното събрание за приемане на отчета за активността през 2016 година.

" Бюрото към този момент не може да подсигурява на 100% на жителите, че можем да създадем цялостна инспекция дали те са били подлагани на СРС по една причина – тази година установихме, че отговорите, които ни се дават от прилагащите структури, не дават отговор на истината ", сподели Рашков.

Той изясни, че в 8 случая е открил несъмнено, че службите не са дали отговор на Бюрото дали по отношение на даден човек са употребявани или не СРС. Един от тези случаи е на някогашен политик, който е бил в пленарната зала.

" Той води дело по Закона за отговорността на страната. Уведомили сме го. И един сътрудник магистрат, който е подлаган няколко пъти на СРС, с цел да се откри връзката му с един политик, който също е от тази зала ", сподели Рашков.

 Подслушвани са арбитър и депутати, а службите крият информация, разгласи Бойко Рашков
© Дневник

Той бе упрекнат от основния прокурор Сотир Цацаров и ръководителя на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов, че прави политически изявления. Цацаров отхвърли да има всеобщо подслушване на политици и публицисти. Преди дни Рашков заяви, че процентът на подслушваните през 2016 година политици, магистрати и публицисти е към 10% от общия брой на приложените СРС.

България се трансформира в цялост от проведени незаконни групи, това е моят разбор,

съобщи Бойко Рашков.

Той изброи доста нарушавания и " пренебрежения към закона " в настояванията за разрешаване на потребление на СРС. В Софийския градски съд на към 300 претенции са дадени близо 200 отхвърли.

" Исканията са невежи и нямат реквизити. Някои не са научили за кои закононарушения могат да изискат и употребяват СРС и не се обръщат към способния съд ", съгласно Рашков.

Той сподели, че във връзка с корупцията настояванията за подслушване са толкоз малко, че не може да разбере предложенията да се основава орган с битка с корупцията. Той сподели още, че не получава нужното подпомагане от основния прокурор. Дори има мнение от него, че бюрото не трябвало да чете материалите към настояванията за подслушвания.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев също отхвърли да има подслушвания на публицисти. Рашков сподели че има 3 случая в които ДАНС се им отказвали да дадат информация.

" Един касае доста прочут човек, който не е в залата, само че пък различен от тях е в пленарната зала ", добави Рашков.

" Живот и здраве да доживеем последваща процедура за членове на този орган. Знам какво ще запитвам ", сподели Данаил Кирилов след изявлението на Рашков.

" Това, което чухме е неуместно ", отговори на думите му Корнелия Нинова. Според нея Кирилов е отправил опасност против Рашков, който приказвал истината.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР