Службата за сигурност на Украйна (СБУ) обвини ръководителя на Чеченя

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) обвини ръководителя на Чеченя
Коментари Харесай

Украйна обвини Рамзан Кадиров във военни престъпления

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) упрекна ръководителя на Чеченя Рамзан Кадиров и двама негови подчинени във военни закононарушения - Даниил Мартинов, заместник-началник на ръководството на Руската армия в Чечня, и Хюсеин Межидов, пълководец на 249-та тактическа група на обособен моторизиран батальон " Юг " на Руската армия, оповестява Руската работа на Би Би Би Си.

В изказване, оповестено от СБУ, се споделя, че на 5 март Мартинов персонално е направлявал завладяването на Бородянския психоневрологичен пансион . " По негова заповед съвсем 500 души (бяха) взети за заложници, в това число повече от 100 лежащо заболели ", " подстъпите към постройката бяха минирани, а самият пансион беше трансфорат в огнева позиция за окупаторите ", споделят от украинската специфична работа.

Хюсеин Межидов е упрекнат за взимане на заложници и задържането им в изби на многоетажни здания от 25 февруари до 13 март на съвсем двеста поданици на град Гостомел край Киев . Сред потърпевшите съгласно СБУ има дами, възрастни хора и деца. Пленените, които не са издържали на нечовешките условия на задържане и са умрели, са бхили " заровени " тъкмо до блока им, се споделя в изказването на украинското силово ведомство..

СБУ написа, че през февруари-март 2022 година Рамзан Кадиров персонално е управлявал създаването и планирането на обособените дейности на тези елементи, давал е заповеди, изслушвал е сводки и отчети .

СБУ упрекна Кадиров по три члена от Наказателния кодекс на Украйна: обмисляне и разрастване на нападателна война; осъществяване на умишлени дейности за смяна на границите на Украйна, довели до гибелта на хора, както и оправдаване на въоръжената експанзия на Руската федерация.

Межидов и Мартинов са упрекнати в нарушение на законите и обичаите на войната.

Според съветските осведомителни организации Кадиров е коментирал обвиняванията на СБУ в гласово известие в своя канал в " Телеграм " . " Определете място, където ще се появим. Ще се радваме да дойдем и да разберем кой е нарушителят, кой е терористът ", е споделил той.

Припомняме, че на 30 мартруският президент Владимир Путин създаде Рамзан Кадиров в чин военачалник - лейтенант, с което направи публична ролята му в командването на военните дейности в Украйна.

На 27 юли Путин награди Кадиров с медал " Александър Невски " за приноса му в социално-икономическото развиване на Чечения. Орденът " Александтр Невски " е едно от най-високите съветски отличя.

Самият Кадиров се изказваше постоянно и съобщаваше вести от фронта в Украйна, като обявяваше презвземането на основни градове и обекти като рухването на Мариупол, Североденцк и Лисичанск, както и предаването на бойците от завода " Азовстал ". Чеченските формирования играят значима роля във военните дейности в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР