Службата за геоложки наблюдения на САЩ съобщи, че е регистрирала

...
Службата за геоложки наблюдения на САЩ съобщи, че е регистрирала
Коментари Харесай

Пхенян не спира! Извърши пореден ядрен опит

Службата за геоложки наблюдения на Съединени американски щати заяви, че е записала през днешния ден земетресение с магнитуд 6,3 и дълбочина 0 км в Северна Корея, който евентуално може да е удостоверение за гърмеж, само че без да посочи от какъв вид, предадоха международните организации.

Японското държавно управление обаче удостовери, че Северна Корея е направила нов нуклеарен опит, съобщи Франс прес. Самолети на въздушните Сили за самозащита на Япония ревизират атмосферата за евентуално повишение на нивото на радиация, съобщи ТАСС.

Китайските управляващи оповестиха, че са засекли земетресение с магнитуд 6,3 в Северна Корея и го дефинираха като " хипотетична детонация ", провокирана от човешка активност.

Според Сеул и Токио Северна Корея евентуално е направила нов - шести нуклеарен опит. Епицентърът на труса е бил закрепен покрай полигона, където Пхенян към този момент е правил нуклеарни опити.

Земетресението, записано малко преди 11,30 ч. локално време (03,00 ч. по Гринуич), е било на дълбочина нула километра в североизточната част на страната, съобщи Ройтерс.

Китайската сеизмологична работа заяви малко по-късно за второ земетресение в Северна Корея с магнитуд 4,6 осем, минути след първия трус и го дефинира като " колапс ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР