Службата за безопасност на Украйна (СБУ) конфискува в Полтавска област

...
Службата за безопасност на Украйна (СБУ) конфискува в Полтавска област
Коментари Харесай

СБУ конфискува имущество на руския генерал Валерий Капашин

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) конфискува в Полтавска област имущество на генерал-полковник и чиновник на Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация Валерий Капашин на обща стойност над 1 милиард гривни (49,5 милиона лева). Това са съобщили от пресцентъра на СБУ, представен от Украинская истина .

Според СБУ Капашин е началник на федералния отдел за безвредно предпазване и заличаване на химически оръжия към Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация.

В Украйна са замразени активите му върху повече от 20 търговски обекта, повече от 3000 квадратни метра жилищни парцели и 17 имота в Полтавска област.

Сред конфискуваното имущество е къщата на семейство Капашин, хотели и заведения за хранене, както и офис и търговски и развлекателни центрове.

" Запорираното имущество на Капашин е на името на щерка му и шурей му, които са живели в Украйна, само че в навечерието на пълномащабното навлизане на Руската федерация те са отпътували за Русия и са получили поданство на страната-агресор. По този метод съветският военачалник употребява свои близки, с цел да легализира средствата, които получава от корупционни схеми в Москва. В бъдеще част от тези пари бяха ориентирани към бюджета на страната-агресор под формата на заплащане на налози и такси “.

При обиските чиновниците на реда са разкрили военни униформи в съветски пример, руска символика, пропагандна литература и награди от Кремъл.

" В момента се води следствие в границите на наказателно произвеждане за подкрепяне на държавата-агресор и финансиране на тероризма ", добавя украинската медия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР