Службата за безопасност на Украйна (СБУ) и военноморските сили (ВМС)

...
Службата за безопасност на Украйна (СБУ) и военноморските сили (ВМС)
Коментари Харесай

ВСУ са атакували руския петролен танкер Сиг с безпилотен катер

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и военноморските сили (ВМС) на Украйна са провели нова спецоперация в Черно море. Те са взривили огромният петролен танкер " Сиг " на Руската федерация, който транспортира гориво за съветските войски. Това са съобщили заРБК-Украйна източници на медията от СБУ.

Според източниците на украинската медия спецоперацията е протекла по класическия сюжет: надводен дрон (безпилотен катер), 450 кг тротил, детонация. В резултат на това един от най-мощните петролни танкери на Руската федерация (построен през 2014 година, съвсем 5000 тона) стартира " негативна навигация " покрай Кримския мост.

По предварителна информация съветският танкер е бил добре зареден с гориво, тъй че " фойерверките " са се виждали отдалеко.

" СБУ организира следващата си сполучлива специфична интервенция взаимно с Военноморски сили. Интересното е, че тя се организира точно в териториалните води на Украйна “, са отбелязали източниците.

Руският танкер " Сиг " е получил пробойна в южната част на Керченския пролив по време на нахлуване, евентуално с безпилотен катер, това са съобщили от Координационния морски избавителен център на Новоросийск, заяви РИА Новости.

От кординационният център са уведомили, че няма разлив на гориво в акваторията.

Спасителните работи на танкера са завършили, правят се ремонтни и възстановителни работи. Самият транспортен съд по време на офанзивата е бил претрупан единствено с механически баласт, добавя съветската медия. 

" Росморречфлот " са добавили, че разваленият танкер се намира в южната част на Керченския проток, на входа на пролива. Според ведомството сега се изпомпва вода, само че корабът е на вода.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР