Службата по микробиология и инфекциозни болести на болницата „Грегорио Мараньон“

...
Службата по микробиология и инфекциозни болести на болницата „Грегорио Мараньон“
Коментари Харесай

Страшна мутация: Казаха как протича повторното заразяване с К-19

Службата по микробиология и инфекциозни заболявания на болничното заведение „ Грегорио Мараньон “ в Мадрид разказа първия случай на повторна зараза от ковид в Испания в научната обява Research Square.

Пациентът е жена, заразила се първо през април и повторила през септември с много по-сериозен COVID-19 от различен вид на вируса.

Тя нямала рискови фактори за повторна зараза. И въпреки всичко, четири месеца и половина след първата зараза, дамата е трябвало да бъде приета в болница заради тежестта на признаците си.

Водени от Дарио Гарсия де Виедма, откривателите от болничното заведение в Мадрид описаха в своето изследване цялостния епидемиологичен сюжет на реинфекцията, както и цялостното геномно секвениране на вируса.

Към днешна дата няма доказателства, че реинфектиран пациент може да съобщи вируса, нещо, което следствието на екипа от болничното заведение „ Грегорио Мараньон “ е съумяло да обясни:

„ За първи път е разказано по какъв начин пациентът, един път инфектиран, предизвиква следващо предаване в непосредствената им среда “, изясняват от клиниката.

"Благодарение на изследването на откривателите от болничното заведение „ Грегорио Мараньон “, беше допустимо да се потвърди, че в този случай пациентът, откакто е реинфектиран, е предал този втори вид на варианта на близката си среда, случаи, които не са имали предходен Сovid и затова те са се заразили вследствие на излагане на реинфектирания пациент “, се споделя в изказването.

Досега единствено 27 случая на наново възпаление са докладвани по целия свят. Всички те са събрани или в признати научни изявления, или в библиографски складове по време на процеса на тяхното оценяване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР