Службата на върховния комисар на ООН за бежанците съобщи днес,

...
Службата на върховния комисар на ООН за бежанците съобщи днес,
Коментари Харесай

ООН: Повече от 3,5 милиона души са избягали от Украйна

Службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците заяви през днешния ден, че повече от 3,5 милиона души са избягали от Украйна след началото на съветската инвазия, съобщи " Асошиейтед прес ".

Агенцията отбелязва, че е преминат още един алегоричен предел в най-тежката бежанска рецесия в Европа от Втората международна война.

3,53 милиона души са напуснали Украйна след съветската инвазия на 24 февруари. Полша е приютила максимален брой от тези бежанци - повече от 2,1 милиона, следвана от Румъния - повече от 540 хиляди, и Молдова - над 367 хиляди, заяви службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците.

Малко след началото на съветската инвазия основаната в Женева организация предвижда, че близо 4 милиона бежанци може да изоставен Украйна, като от този момент актуализира оценките си. Бежанските потоци понижават през последните дни след пика от повече от 200 хиляди души в два поредни дни при започване на март, отбелязва " АП ".

Международната организация по миграция пресметна, че близо 6,5 милиона индивида сега са вътрешно разселени в Украйна, и предвижда, че някои или даже множеството от тях може да избягат в чужбина, в случай че войната продължи, цитира Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР