Службата на Върховния комисар на ООН по правата на човека

...
Службата на Върховния комисар на ООН по правата на човека
Коментари Харесай

ООН: Властите в Киев използват дискриминационни мерки срещу Украинската православна църква

Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида разгласява отчет за религиозната независимост в Украйна, в който се акцентира дискриминирането против Украинската православна черква (УПЦ), се споделя на уеб страницата на Отдела за външноцърковни връзки (ОВЦВ) на Московската патриаршия.

" В него се загатват дискриминационни ограничения против УПЦ, а също по този начин се показва угриженост по отношение на потреблението на по този начин наречените " ограничения за сигурност " от страна на Службата за сигурност на Украйна против УПЦ. По този метод СБУ извърши претърсвания (някои от тях наречени " ограничения за сигурност " ) в няколко манастира, офиси, образователни заведения и друга благосъстоятелност на УПЦ в Киевска, Ровненска, Житомирска, Ивано-Франковска, Черновицка, Днепропетровска, Хмелницка, Черкаска, Волинска, Херсонска, Тернополска, Полтавска и Закарпатска област ", се споделя в отчета.

В документа на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида се отбелязва също, че на няколко пъти СБУ е разпитвала духовници, употребявайки полиграф.

 

Инфо: ТАСС

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР