Службата на главния търговски представител на САЩ (USTR) добави България

...
Службата на главния търговски представител на САЩ (USTR) добави България
Коментари Харесай

Редом до Беларус. САЩ поставиха България под наблюдение заради онлайн пиратството

Службата на основния търговски представител на Съединени американски щати ( USTR ) добави България и Беларус към листата за наблюдаване за спазването на правата върху интелектуалната благосъстоятелност, заяви Ройтерс.

България е в листата, защото София не е обърнала задоволително внимание на дефекти в следствието на случаи на онлайн пиратство.

Точно преди една година - предишния април, Съединени американски щати оповестиха, че ще проведат специфична инспекция на България за какво през последните 5 години не напредва в осъществяване на поетите задължения за гонене на случаи на онлайн пиратство и нарушаване на интелектуалните права.

През януари Международният алианс за интелектуална благосъстоятелност (IIPA) даде своята оценка за предходната година за България (както и за Полша ), в която се споделя, че няма законодателни ограничения, които предотвратяват осъществяването на закононарушението онлайн пиратство.

Само ден преди публикуването на отчета българското държавно управление реши да предложи промени в Наказателния кодекс , с които основаването на уеб сайтове с пиратско наличие и торенти да се счита за закононарушение. Служебният кабинет се стимулира, че това е отговор на " отправените към страната рецензии по Раздел " Специален 301 " от Търговския закон на Съединени американски щати във връзка със отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, най-много в региона на онлайн пиратството ".

Беларус е прибавен в листата поради нов закон, който легализира неразрешено потребление на предпазени с авторски права творби от страни, които постановат наказания на Минск поради ролята ѝ в поддръжка на водената от Русия война в Украйна .

Удължава се и оповестеното предходната година прекъсване на прегледа на украинските практики в региона на отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, заради нашествието на Русия в южната ѝ съседка, почнало през февруари 2022 година

Докладът включва общо 29 страни в листата за наблюдаване или предпочитано наблюдаване поради дефекти и нарушавания на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. В тазгодишния предпочитан лист са включени Китай, Чили, Аржентина, Индия, Индонезия, Русия и Венецуела . Страната ни е в този с по-ниска категория на заплаха, като в него влизат и страни като Канада.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР