Службата на бившия канцлер ще бъде закрита, се казва в

...
Службата на бившия канцлер ще бъде закрита, се казва в
Коментари Харесай

Германският парламент отне привилегиите на бившия канцлер Герхард Шрьодер

Службата на някогашния канцлер ще бъде закрита, се споделя в решението на Народното събрание. Мотивът е, че Шрьодер е отказал да приключи връзките си с съветските енергийни компании след началото на войната в Украйна.

Междувременно Европейският парламент прикани Герхард Шрьодер да бъде включен в така наречен " черен лист ", в случай че не напусне борда на съветската държавна петролна компания " Роснефт " - ход, който също по този начин има за цел да го разубеди да заеме висша позиция в " Газпром ", съобщи Ройтерс.

Проекторезолюцията, в която категорично се загатва и Карин Кнайсъл, някогашен австрийски външен министър при държавното управление на Себастиан Курц, беше подкрепена от четирите най-големи политически групи в Европейския парламент.

Критиците споделят, че Шрьодер, който като канцлер спонсорира построяването на повече газопроводи, е задълбочил по този метод енергийната взаимозависимост на Германия от Русия.

Парламентът на Европейски Съюз " отбелязва, че някогашни политици неотдавна са се отдръпнали от позициите си в съветски компании и настоятелно изисква от други, като Карин Кнайсъл и Герхард Шрьодер, да създадат същото ", се споделя в документа.

Текстът не е обвързващ, само че съставлява забележителен напън върху Европейски Съюз да работи против видни европейци, считани за близки до Кремъл.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР