Слуховете за участие на германския автомобилен производител Audi в най-популярния

...
Слуховете за участие на германския автомобилен производител Audi в най-популярния
Коментари Харесай

Audi заяви участие във Формула 1 от 2026 година

Слуховете за присъединяване на немския авто производител Audi в най-популярния авто шампионат на планетата - Формула 1, бяха публично доказани на конференция преди надпреварата за Голямата премия на Белгия. Лично шефът на компания Маркус Дюйсман разгласи, че Audi ще взе участие в шампионата от 2026 година

Тогава влизат в действие и новите правила във Формула 1, тъй че опциите на тимовете ще бъдат изравнение. Крайната цел на уредниците е шампионатът да стане въглеродно безпристрастен до края на десетилетието. Такава е и тактиката на Audi, където още през 2026 година ще спрат създаването на нови мотори с вътрешно горене.

„ Автомобилните спортове са неразделна част от ДНК-то на Audi, а Формула 1 е по едно и също време световна сцена за нашата марка и извънредно предизвикателно поле за развиване. Комбинацията от висока продуктивност и конкуренция постоянно е мотор на нововъведенията на технологии в автомобилната промишленост. Приемането на новите правила е идеалният миг за се включим в шампионата ", изясни Дюйсман.

Шефът на Audi беше безапелационен, че Формула 1 има голям маркетингов капацитет, защото събитията в неговия календар са измежду най-популярните в света. Само през 2021 година повече от 1,5 милиарда телевизионни фенове са гледали надпревари от шампионата, чиято известност продължава да пораства на пазари като Китай и Съединени американски щати. Това са и два от главните пазари за колите на Audi.

От компанията допълниха, че до края на годината публично ще разгласят с кой от сегашните тимове ще си сътрудничат във Формула 1, като разкриха и малко информация за силовия елемент, който ще бъде употребен. Той ще се създава в Нойбург (Германия). Съоръжението към този момент разполага с тестови стендове за тестване на F1 мотори, като сега се правят спомагателни подготовки, с цел да се изпълнят условията за създаване на задвижващи системи, отговарящи на всички правила.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР