Слуховете за това, че Audi и Porsche ще започнат да

...
Слуховете за това, че Audi и Porsche ще започнат да
Коментари Харесай

Официално: Audi каза кога влиза във Formula 1

Слуховете за това, че Audi и Porsche ще стартират да се състезават във Formula 1 се носят в интернет пространството от години, само че от началото на тази година тези клюки ставаха все по-истински и на един стадий даже двете компании ги потвърдиха. Сега от Audi публично оповестиха по кое време стартират първия си сезон в конкуренцията с болиди, както и малко повече детайлности към това си начинание. Съобщението бе направено от Маркус Дюсман, ръководител на борда на шефовете на Audi.

“Моторспортът е неразделна част от ДНК-то на Audi. Formula 1 е по едно и също време световен стадий за нашата марка и извънредно предизвикателна лаборатория за развиване. Комбинацията от висока продуктивност и конкуренция постоянно е мотор на нововъведенията и прехвърлянето на технологии в нашата промишленост. С новите правила в този момент е подобаващият миг да се включим. В последна сметка Formula 1 и Audi преследват ясни цели за резистентност. ”

Audi също по този начин споделя, че вижда голям капацитет от маркетингова позиция, защото събитията в календара на Formula 1 са едни от най-популярните в международен мащаб. Само през 2021 година над 1.5 милиарда души са гледали надпреварите по малкия екран, в това число в региони като Съединени американски щати и Китай, които са извънредно значими за компанията.

Германците разкриха, че те сами ще създават мотора си за конкуренцията, като той ще бъде изработен в центъра на компанията в Нойберг. Там към този момент има оборудване с тестови стендове за мотори от Formula, както и други принадлежности и уреди, които да оказват помощ с създаването на мотора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР