Слуховете за индустриална политика в Америка са силно преувеличени. Това

...
Слуховете за индустриална политика в Америка са силно преувеличени. Това
Коментари Харесай

Америка (все още) няма индустриална политика

Слуховете за индустриална политика в Америка са мощно пресилени. Това може да е изненада за някои. В края на краищата администрацията на Байдън още веднъж удостовери ролята на страната в стопанската система на Съединени американски щати по способи, които не сме виждали от половин век: поддръжка за реиндустриализацията, субсидиране на стратегически промишлености, поощряване на синдикатите, преосмисляне на комерсиалните връзки и рестартиране на политиката на конкуренция.

И въпреки всичко това са обособени правила, а не кардинално нова операционна система. На интелектуално равнище е напълно ясно, че се случва огромно изместване на махалото в политическото ляво в Америка, а до известна степен и вдясно. И двете са приели цени, дотации и други държавни намеси. Държавата сигурно ще бъде по-доминираща, без значение кой завоюва президентските избори в Съединени американски щати през ноември.

Но индустриалната политика е за реализиране на избрани неща в действителния свят, като възобновяване на салдото на потреблението и производството в икономикат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР