Слухове за нов закон, който да лиши водачите от правото

...
Слухове за нов закон, който да лиши водачите от правото
Коментари Харесай

Изненада! Нов закон в ЕС лишава шофьорите от право на собственост върху колите им?

Слухове за нов закон, който да лиши водачите от правото да имат колите, които закупуват, се шири в публичното пространство. В европейските медии се тиражира информацията, че " зелените " в Европейска комисия възнамеряват да изискат цялостна замяна на метода на търговия с коли.

Според новия законодателен план, купувачите на коли, ще имат право да ги употребяват за малко или дълго време, само че в последна сметка колите ще останат благосъстоятелност на производителите. Които от своя страна ще имат за ангажимент да ги създадат по-екологични, по-лесни за преработване и по-малко замърсяващи околната среда.

Концепцията има за цел напълно да промени метода на търговия на коли и да наложи напълно нов модел на продажба на транспортните средства. Още повече, че от години автомобилните концерни са под напън поради вредите, които транспортните средства нанасят върху климата.

Повод за спекулации даде огромното изследване и разбор на компанията 

„ Берилс “,  която в действителност се явява и вероятният основател на законодателната смяна. От сдружението обаче отхвърлят и настояват, че нямат нищо общо с този план и единствено са разглеждали вероятните разновидности за смяна в политиката за автомобилна търговия, само че напълно не считат да приготвят сходен законов план.


Интересното е, че съгласно изказванията в пресата, концепцията на компанията е ползвателите на коли да употребяват колите, като заплащат на компаниите съвсем цялостната стойност на колите, само че в това време последните да не стават тяхна благосъстоятелност. Така ще могат да бъдат рециклирани или преустроени по-лесно в бъдеще време. 

Сама по себе си самодейността подсигурила по-високи облаги за производителите и по-ниски разноски за поддръжка на колите за ползвателите им. Това обаче към момента не е напълно изчистено като план, а слуховете не престават да разпалват спорове.

От „ Берилс “ към този момент отхвърлиха каквато и да е роля в плана, а също и че приготвят подобен законопроект. От компанията обаче признаха, че са правили сходен разбор, само че без да въвличат зелените партии от европарламента, под каквато и да е форма... 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР