Слух, че в Пловдив може да бъде обявена тази седмица

...
Слух, че в Пловдив може да бъде обявена тази седмица
Коментари Харесай

Вече обявиха дървена ваканция в няколко общини! Plovdiv24.bg попита за Пловдив

Слух, че в Пловдив може да бъде оповестена тази седмица дървена почивка, циркулира от часове в обществените мрежи. На този стадий такава обаче не се планува, научи Plovdiv24.bg . Очаква се към четвъртък температурите в града под тепетата да паднат до минус 14 градуса. "Ще отоплим учебните заведения, градският превоз ще се движи по разписание, с цел да може учениците безпроблемно да стигнат до топлите си учебни заведения. На този стадий нямаме съображение даже да мислим за дървена почивка ", прецизираха от община Пловдив за нашата медия.
Заради проблем с достъпа до някои от дребните обитаеми места във Варненско някъде към този момент са издадени заповеди на шеф или на кмета на общината за неучебни дни. Такъв е казусът в Суворово, където със заповед на кмета за неучебни дни са оповестени 27 и 28 февруари. Неучебни ще са тези два дни за учениците от селата Чернево, Николаевка и селата Въглен и Кичево в община Аксаково.
До края на деня се чака сходно решение да бъде взето и за други обитаеми места, където ситуацията е усложнена. На доста места образователните часове са понижени с 10 минути, а междучасията с по 5 минути, с цел да могат децата да се приберат в светлата част на деня вкъщи.

Заради усложнената зимна конюнктура се затварят образователните заведения в съвсем всички общини на територията на област Добрич. Към момента само в община Балчик няма оповестена дървена почивка.

В Добрич със заповед на кмета учебните заведения ще останат затворени на следващия ден и в сряда. Възможно е ваканцията да продължи и в четвъртък, в случай че ситуацията остане тежка и температурите паднат още.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР