Случващото се в Украйна пряко застрашава нашата сигурност, обяви извънредно

...
Случващото се в Украйна пряко застрашава нашата сигурност, обяви извънредно
Коментари Харесай

Стефан Янев с извънредно изявление за пряка заплаха за националната ни сигурност

Случващото се в Украйна директно заплашва нашата сигурност, разгласи изключително военният ни министър.

Министърът на защитата Стефан Янев бе на откриването през днешния ден на Годишната конференция на началника на защитата, като разяснява и обстановката по оста " НАТО-Русия ".

”Днес районът е изправен пред най-голямата рецесия след Студената война. Никой и по никакъв мотив не ни постанова решения за нашата сигурност. България е суверенна страна и решенията за сигурността се взимат от Народното събрание и Министерския съвет. Средата за сигурност е изменена. Случващото се в Украйна директно заплашва нашата сигурност ”, сподели той, представен от " Фрог Нюз ".

Темата на двудневния конгрес тази година е " Адаптиране на структурата на въоръжените сили, планирането, подготовката и потреблението им към условията на концепцията на НАТО за въздържане и защита в Евроатлантическата зона ".

По думите му продължава наклонността за смяна на салдото в Черно море. Анализите ни демонстрират съществени дефицити във въоръжените ни сили, добави Янев.

" Има 5 целта върху които да се насочим. Първият е хората в защитата. Трябва да притеглим хора за вакантните длъжности. Друг приоритет е модернизацията на въоръжените сили. Ние ще подновим плана за бойна машина за пехотата. Ще създадем всичко средствата за защита да доближат 2% от Брутния вътрешен артикул до 2025 година ", сподели още Стефан Янев.

 

Според него задачата е да се направи разбор на въоръжените сили, с цел да може да се увеличи бойната им подготовка и подготвеност. Той уточни, че ще се сътвори батальон на бойна група, която нямаме.

 

" Когато приказваме за недостиг, приказваме за подобен по стандартите на НАТО. Например липсва ни артилерия с избран диаметър за батальон на бойната група. Ще приказваме с американските представители дали могат да вземат участие. Но това ще се вземе като решение на друго равнище ", сподели още Стефан Янев, представен от Българска национална телевизия.

Той разясни, че във връзка новите 5 целта единият от които топене на плана за бойни машини има няколко фактора, като това по какъв начин да продължи реализацията посредством конкурс или посредством контракт правителство-правителство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР