Случващото се в Украйна е брутална атака, започната от Русия.

...
Случващото се в Украйна е брутална атака, започната от Русия.
Коментари Харесай

Байдън: Путин е агресор и избра войната, Русия ще си понесе последствията

" Случващото се в Украйна е брутална офанзива, стартирана от Русия. Това е предумишлено нахлуване, подготвяно от президента Владимир Путин от месеци ". Това разгласи на ексклузивен брифинг от Белия дом американският президент Джо Байдън.

По думите на президента на Съединени американски щати Москва е дислоцирала 175 000 военни и е построила военнополеви лечебни заведения по украинската граница. " Това значи, че той е имал желание за инвазия от месеци. Путин е агресор. Путин избра войната. Сега той и неговата страна, ще си понесат следствията ", уточни Байдън.

И добави: " Съединени американски щати ще наложат съществени наказания на Русия. Това ще нанесе сериозен удар върху съветската стопанска система – както в този момент, по този начин и в дълготраен мащаб. Тези наказания са подбрани по този начин, че да нанесат оптималната щета в дълготраен мащаб на Русия и минимални вреди на стопанската система на Съединени американски щати и на нашите съдружници ".

Президентът добави, че Русия е подхванала с нищо непредизвикано нахлуване против Украйна и че работи значително, както Съединени американски щати са го планували. Той акцентира, че Съединени американски щати ще лимитират способността на Русия да вършат бизнес в долари и че четири спомагателни съветски банки ще бъдат глобени.

" Нека бъда явен – Съединени американски щати не подхващат тези дейности независимо. В продължение на месеци ние построяваме коалиция с нашите сътрудници, които съставляват над 50 % от световната стопанска система. " По думите на Байдън задачата е да се попречи на Москва и съветските олигарси да финансират и разрастват съветската войска. " Под удара на глобите попадат съветски банки с обши активи за над един трилион $. Отрязахме ги от американската финансова система ".

В изказването си от Белия дом президентът беше безапелационен, че Съединени американски щати ще продължат да пазят " нашите съдружници в НАТО ". Той обаче акцентира, че американски войски няма да влязат в Украйна.

" Нашите военни няма да отидат в Европа, с цел да се бият в Украйна, а с цел да пазят нашите сътрудници в НАТО и съдружниците ни на изток.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР