Случващото се в момента е най-добрият синтез на модела ГЕРБ.

...
Случващото се в момента е най-добрият синтез на модела ГЕРБ.
Коментари Харесай

Нинова: Апартаментите не са петно, те са моделът ГЕРБ

”Случващото се сега е най-хубавият синтез на модела ГЕРБ. Това не е изолиран случай, следващото леке, което Борисов може да почисти от костюма си, който към този момент целият е в петна ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на партията.
Тя изясни, че този модел има три характерности. По думите й, първата характерност е - приемане на закони в услуга на предприемачи и олигарси, които по-късно ти връщат тази услуга.

" Това е доказателство на нашата теза, че корупцията към този момент е държавна политика, написана в закон. Цветанов и ГЕРБ одобриха закон, който облагодетелства компанията " Артекс ", които вероятно по-късно им се отблагодаряват за тази работа ", разяснява тя.

Според нея, втората характерност е политическият рекет като модел на ръководство. Нинова изясни, че няколко дни преди да си купи жилищата, господин Цветанов е инициирал инспекция против тази компания, след което, откакто е купил жилището, инспекцията е завършила.

" Третият детайл е, че хората във властта посредством такива покупко-продажби, освен си икономисват пари и купуват на занижени цени, а не заплащат и налози. Държавната хазна е ощетена от тези занижени цени ", съобщи тя.

Корнелия Нинова акцентира, че в това време се преследват баби за 1,50 лева, тъй като играят хора, за което им желае касов бон; дребните магазинчета са съсипвани с всевъзможни условия - за касови апарати, инспекции на Национална агенция за приходите, затваряне на магазини, връзка с Национална агенция за приходите, която се разпада, тъй като не им работи електронното правителство; напън върху бизнеса и напън върху елементарния човек; 40 лева на пенсионер великденска добавка и стотици хиляди лв. от далаверите на ръководещите, които не влизат в хазната.

По думите й това са два свята или онази паралелна страна, за която Българска социалистическа партия приказва от 3 години - едното е народът, другото са те. " Защо се получава това - тъй като се самозабравиха и си повярваха, че са недосегаеми - за тях няма да има правораздаване и ще ръководят постоянно. Лечението на това заболяване, когато си толкоз дълго във властта и си се самозабравил, е да се махнеш оттова, с цел да изтрезнееш за действителния живот ", безапелационна бе тя.

На въпрос за появилата се информация за закупено от нея жилище, Нинова отговори: " Моят апартамент е закупен преди 19 години, когато нито съм взела участие в политиката, нито съм имала концепция да вземам участие, камо ли да съм ръководител на Българска социалистическа партия. Ситуацията е несравнима. Управляващите през днешния ден си купуват жилища при условия, за които всички схванаха. Връщането 20 години обратно, в напълно друга обстановка, при разнообразни цени, няма да ги избави от ситуацията, в което се намират ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР