Случващото се в Космоса е не по-малко интересно от това,

...
Случващото се в Космоса е не по-малко интересно от това,
Коментари Харесай

Опасното време в Космоса, което застрашава и нашата планета

Случващото се в Космоса е не по-малко забавно от това, което става на Земята. И може да окаже директно въздействие върху нашия живот на тази планета. Затова галактическата организация на Съединени американски щати не стопира да следи необикновените феномени отвън орбита.

Преди дни NASA разгласи не една, а две нови задачи до Слънцето , чиято цел е да изследва евентуалните рискове, на които то може да изложи Земята.

Те са с акцент върху хелиофизиката - галактическите метеорологични условия и галактическия климат, както и върху това какъв резултат има Слънцето върху галактическите обекти, които се намират наоколо до него.
 Снимка 512188

Идеята е да се разширят познанията за галактическото време , което се управлява от голямата звезда, тъй като то може да се трансформира в евентуална опасност за технологиите и работата на галактическите задачи. Освен това, би трябвало да се знае задоволително, с цел да може да се обезпечи нужната отбрана на нашата планета от непредвидени феномени.

Първата задача е планувана за 2024 година Апаратът Electrojet Zeeman Imaging Explorer ще бъде изстрелян през лятото и ще изследва електрическите токове в земната атмосфера и въздействието им от Слънцето, както и метода, по който се основават полярните сияния.

Втората задача (Epsilon Mission) ще е през 2026 година с Екстремен ултравиолетов високопроизводителен спектроскопски телескоп, управителен от японската галактическа организация, предава Independent.
 NASA, SpaceX, Sierra Nevada и фирмите, които ще вземат участие в задачи до Луната и Марс
За какво похарчи 370 милиона НАСА

Парите, които трансформират даже и Космоса

Неговата цел е да разбере по какъв начин атмосферата на Слънцето освобождава слънчевите ветрове и изтласква изригванията на безоблачен материал . Това са феномени, които се разгръщат в Слънчевата система и оказват въздействие и върху живота на нашата планета.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР