Случващото се в България прилича на опит за преврат в

...
Случващото се в България прилича на опит за преврат в
Коментари Харесай

Протестите подготвят почвата за сваляне на правителството? -

Случващото се в България наподобява на опит за прелом в сгода на враждебна непозната страна, счита професор Евгений Дайнов.

Съветските водачи умееха да си вършат заключения от непознати провали. В началото на 1970-те години да вземем за пример те следиха по какъв начин в Чили смъкват от власт техния сподвижник Салвадор Алиенде. Месеци наред страната беше задушавана от стачки и блокади на превозвачи. После се организира боен прелом, отпред с военачалник Аугусто Пиночет. Изтребители бомбардираха президентския замък, а самият Алиенде умря в кабинета си.

Протестите поставят основите за събаряне на държавното управление?

Сценарият, който се разигра в България на 18 май 2022 година, този път против прозападно държавно управление, застанало против Кремъл, припомня на събитията от Чили. Окуражавани от съдружниците на Путин в нашата Република, в това число и от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация, разнообразни превозвачи се пробваха да приложат първия стадий от сюжета " Чили " - да блокират страната, което може да приготви почвата за събаряне от власт на законно определено държавно управление. В същия миг същото това държавно управление обявяваше невиждан пакет от ограничения за справяне с инфлацията и цените на горивата. Това е и същото държавно управление, което обезпечи безпроблемно превъзмогване на прекъсването на доставките на газ от страна на кремълския монополист Газпром.

Всичко това наподобява на опит за пуч, т.е. за принудително събаряне на държавното управление и смяна на геополитическата ориентировка на Републиката - за изтръгването ѝ от общността на демократичните страни и връщането ѝ в ситуацията на спътник на Кремъл. Изглежда, че се залага на връщане на власт на ГЕРБ с някаква про-кремълска гарнитура, която да свърши тази работа.

Видя се какъв е проектът

ГЕРБ и Движение за права и свободи, както и " Възраждане ", дадоха задоволително сигнали в последните седмици, какво мислят да ни сторят. " Възраждане " заплашваха европейските българи да отидат " в пандиза и в трудовите лагери ". ГЕРБ и Движение за права и свободи пък ненадейно оповестиха подготвеност за нови избори. Тези изяви биха били нелепи и безпомощни, в случай че зад тях не стоеше някакъв проект. Към съмненията, че става въпрос за проект, способстваха и събитията преди 18 май, когато социологическата гарнитура на ГЕРБ стартира да разгласява " данни ", съгласно които държавното управление няма никакво публично доверие. Накрая пристигна ударът с превозвачите.

Очевидно е, че откакто на " Парада на успеха “ на 9 май Путин мрънка и хъмка, вместо да разгласи гръмовна победа във войната, в този момент търси реванш. Явно го търси в България, която от години е най-слабата частица в западните съюзи. Вероятно на Путин е дадено Републиката ни да бъде завладяна от вътрешната страна: очевидно и на Борисов е дадено, надолу по веригата, държавното управление да бъде свалено до края на месец май 2022 година. Ако това стане, то пред Варна и Бургас могат да се появят съветски бойни кораби, които да " подсигуряват сигурността на съветските жители на българска територия ".

Републиката е в заплаха

Този опит няма да успее, защото няма нито военачалник, нито войска, която да приключи процеса с боен прелом. Но това е въпреки всичко наподобява на опит за прелом в сгода на враждебна непозната страна. Инициаторите би трябвало да понесат съответната отговорност.

Нека напомним, че наказателният кодекс приключва с " Особена част ", чиято Глава първа е озаглавена " Престъпления срещу Републиката ". Раздел първи на тази глава носи късото заглавие " Измяна ".

Републиката е в заплаха. Изглежда, че изменници се пробват да вземат властта с принуждение, с цел да подчинят Републиката на Владимир Путин. Време е страната да покаже, че е страна и е способна да се съпротивлява при нахлуване.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР