Случвало се е край ушите ни да долети небрежно подхвърлената

...
Случвало се е край ушите ни да долети небрежно подхвърлената
Коментари Харесай

Седем физически признака на депресията

Случвало се е край ушите ни да дохвъри повърхностно подхвърлената имитация в нечий диалог: " депресията е единствено в главата ти ". Е, от време на време тя безусловно е там и я усещаме с цялата експресивност на главоболието си. И освен.
 Пандемията, изолацията, спадът в равнищата на благополучие и коя възрастова група е най-засегната
Млади и депресирани, остарели и щастливи

В тежки обстановки житейският опит е от изгода

Оказва се, че депресията може да се прояви и като физическа болежка, а тя да ни подскаже, че в действителност имаме този психически проблем. Това са седемте най-често срещаните физически признаци на депресията съгласно Health Line.

Постоянна отмалялост

Често мислим, че причина за изтощението ни е стресът, само че се оказва, че депресията също изтощава. За разлика от ежедневната отмалялост обаче, умората поради меланхолия може да аргументи и други проблеми, като нервност, нарушена централизация и незаинтересованост.
 Снимка 501726

Д-р Маурицио Фава, шеф на Програмата за клинични проучвания в болница в Масачузетс, Бостън, показва, че сънят при хората с меланхолия постоянно е малоценен - те не престават да се усещат изтощени и откакто са спали.

Свръхчувствителност към болежка (всичко боли по-силно)

Оказва се, че болката има по-голямо влияние върху хора, които са депресирани. Усещането е като че нервите ни горят, без да можем да открием физическа причина за болката, която изпитваме.

Болки в гърба или в мускулите

Може заран да се усещаме добре, а след през целия ден, прекаран на бюрото, гърбът да ни боли. Въпреки че постоянно свързваме болките в гърба с неприятна стойка или травма, това също може да бъде признак на психически стрес.

Психолозите и психиатрите от дълго време имат вяра, че прочувствените проблеми могат да причинят хронични болки, само че връзката сред депресията и възпалителната реакция на организма към момента се изследва.

Главоболие

Почти всеки понякога изпитва главоболие. Това положение се среща толкоз постоянно, че рядко го одобряваме като нещо съществено. По-скоро го отдаваме на стресовите обстановки в всекидневието.
 Кога да посетите доктора при главоболие
Кога да посетите доктора при главоболие

Понякога то не е безобидно

Въпреки това, не всяко главоболие е провокирано от стрес. Ако стане хронично, може и да се окаже симптом на меланхолия. То може да се характеризира с леко туптене в региона на веждите.

Все отново, това не е задоволителна причина, с цел да считаме, че сме в меланхолия, изключително в случай че липсват спомагателни признаци, като нервност, горест или непрекъсната отмалялост.

Проблеми с очите или понижено зрение

Чували сме, че депресията кара света да наподобява сив и тъмен, само че едно немско проучване от 2010 година допуска, че тя фактически може да повлияе на зрението.
 Снимка 501725

В изследването взимат присъединяване 80 души с меланхолия, някои от които мъчно разграничават черно и бяло. Специалистите назовават това " разбиране на контраста " и то може да даде научно пояснение за какво " за депресираните хора светът наподобява сив ".

Болки в корема

Когато имаме стомашни конвулсии, е елементарно да създадем асоциация с менструални болки или газове. Но усилващата се болежка в региона на корема след съзникнал стрес може да е симптом за меланхолия.
 Снимка 501724

Каква е връзката? Според откриватели от Харвардския медицински университет, депресията може да аргументи (или да бъде резултат от) възпалена храносмилателна система, която елементарно може да се сбърка със синдрома на раздразнените вътрешности да вземем за пример.

Някои лекари и учени назовават ​​червата " втори мозък ", защото са разкрили връзка сред тяхното здраве и психическото богатство.
 Депресията, хиперактивността и наркотицити или за какво милениалите ще боледуват повече и умират по-млади
Защо милениалите боледуват повече и умират по-млади

Тревожен нов отчет

Констипация на червата (запек)

Храносмилателни проблеми, като запек и диария, могат да бъдат извънредно неуместен проблем. Често породен от хранително отравяне или стомашно-чревни вируси, е елементарно да предположим, че дискомфортът в червата произтича от физическо заболяване. Но страсти, като горест, безпокойствие и мощна отмалялост могат да нарушат и ритъма на червата ни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР