Случвало ли ви си е да изпитвате притеснение с определени

...
Случвало ли ви си е да изпитвате притеснение с определени
Коментари Харесай

8 трика, които ще ви помогнат да се измъкнете от неудобни ситуации

Случвало ли ви си е да изпитвате терзание с избрани хора или стартирате да хълцате преди значима среща. Подобни обстановки могат да се случат на всеки и да ни донесат доста стрес. Но с няколко елементарни трика, може да си помогнете и да избегнете чувството за стеснение. Ето по какъв начин може да се измъкнете от неуместните обстановки.
1. Почешете се по ухото, с цел да спрете чувството за гъделичкане в гърлото.
Усещането за гъделичкане в гърлото наподобява леко стеснение, само че откакто стартира, става много дразнещо и ви пречи да се концентрирайте. Ако това ви се случи, почешете си ухото, с цел да се подтикват нервите му. Така се провокира мускулен конвулсия, който облекчава гъделичкането.
2. Притиснете езика си към зъбите, с цел да не кихнете ненадейно.
Представете си, че сте на значима среща и внезапно усетите, че ще кихнете. Тъй като не желаете да притегляте вниманието на останалите, използвайте езика. За няколко секунди докоснете горната част на устата си с езика и по този начин ще потушите желанието за кихане. Може също да натиснете езика мощно към предните 2 зъба.
3. Ако не се чувствате задоволително уверени, следвайте правилото за 3-секунден контакт с очите.
Опитайте се да превърнете неудобството в убеденост, когато се чувствате плахи или нервни в наличието на други хора. Включете езика на тялото. Не гледайте надолу или встрани, гледайте всеки участник в срещата най-малко 3 секунди в очите. Ако някой ви изяснява нещо, гледайте го в очите и по-дълго, с цел да покажете интерес към диалога.
4. Ако усетите, че ви се вие свят, натиснете средата на дланта си.
Ако ви се вие свят или ви се повдига, пробвайте този трик. В средата на дланта ви има точка, която при напън стопира възприятието за гадене.
5. Поставете палеца си в устата си и духайте, с цел да спрете хълцането.
Друго решение е да употребявате бутилка от вода. Запушете си ушите и започнете да пиете вода. Но внимавайте, пийнете напълно малко. И още един трик: вдигнете коленете до гърдите си и ги дръжте прегърнати за към 2 минути. Натиснете деликатно всяка страна на носа си, до момента в който преглъщате.
6. Ако тъкмо преди значимо събитие почувствате мощно безпокойствие, стегнете всичките си мускули.
 Защо ни е належащо възприятието на позор? Защо ни е належащо възприятието на позор?
Срамът е защитна реакция и механизъм за оцеляване в група, зародил в процеса на еволюция. До този извод са стигнали американски учени...
Съвсем обикновено е да се почувствате уплашени или нервни преди значима среща. Възможно е това безпокойствие да докара и до заплеснатост. Стегнете всичките си мускули на лицето, раменете и ръцете. Стиснете ръцете си в пестник. После ги отпуснете. Поемете надълбоко въздух. Готови сте.
7. Ако сълзите ви напират, погледнете нагоре и задръжте въздуха.
Този трик е потребен, в случай че нещо ви разстройва, само че не желаете другите да видят сълзите ви, да вземем за пример, в случай че сте на кино, спектакъл. Погледнете нагоре и задръжте въздуха си за няколко секунди. После постепенно издишайте. Ще се почувствате по-добре.
8. Посветете 15 минути на тревогата, с цел да я успехите.
Умението да контролирате терзанието е доста потребно. Това не значи да станете безсърдечен човек. Отделяйте всеки ден по 15 минути за това. Правете го постоянно, само че никога преди лягане.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР