Случвало ли ви се е да теглите по 20, 50

...
Случвало ли ви се е да теглите по 20, 50
Коментари Харесай

Ето колко взимат банките за теглене от банкомат: Как можем да спестим

Случвало ли ви се е да теглите по 20, 50 или 100 лв. от банкомат? А знаете ли, че можете да изтеглите вкупом и сума, по-голяма от оптималните 400 лв., посочени в менюто на множеството устройства (в случайче дневният ви предел разрешава това)?
Защо това е значимо?
Тегленето на дребни суми от банкомат значи, че плащате таксавсеки път. Например, в случай че изтеглите1000 левана 10 пъти, това ще ви коства сред 13 и 15 лв.. В случайче ги изтеглите едновременно, ще спестите сред 12 и 14 лв., заяви.

Тяхна информация демонстрира, че банките у нас не престават да покачват -макар и с мудни темпове, таксите при изтегляне от банкомат. Това важи в най-голяма степен за използването на ATM устройства на други финансови институции, а не на издалатакартата.
Какви са таксите на най-големите банки у нас?
Най-голямата банка в страната (бел. ред. по мярка на активитекъм 30 септември 2023 г.) Обединена българска банка таксува клиентите си с 0.30 лв. при всяко изтегляне от личен банкомат, както и с 1.30 лв. за преводи, осъществени на ATM-и на други банки.

Подобни са таксите и на Банка ДСК – 0.29 лв. за личните устройства и 1.38 лв. за всички останали. Таксата при Уникредит варира за другите типове карти. Тя е сред 0.28 и 0.30 лв. при изтегляне на лични банкомати и 1.35 – 1.50 лв. за тези на други банки.

Пощенска банка, Първа капиталова банка, Алианц Банк и Централна кооперативна банка също таксуват по 0.30 леватегленията на лични ATM устройства.

Таксите при използването на непознати варира от 1.30 лв. за Алианц Банкдо 1.40 лв. при Пощенска банка и 1.50 лв. за Първа капиталова банка и Централна кооперативна банка.

Таксите на останалите две банки, влизащи в топ 10 на най-големите банкови институции у нас (освен държавната ББР),Инвестбанк и ПроКредит банкса 0.30 и 1.50 лв., както и 1 и 1.50 лв..

* В изследването са съпоставени единствено главните банкови карти за физически лица,а не златните или платинени пакети, предлагани от банките, при множеството от които няма такса за изтегляне на ATM.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР