Случвало ли ви се е да разкажете някоя шега на

...
Случвало ли ви се е да разкажете някоя шега на
Коментари Харесай

На правилните хора ли говорите?

Случвало ли ви се е да разкажете някоя смешка на група другари и да ги разсмеете, а по-късно да кажете същата смешка на родителите си и да не се получи същия резултат, въпреки че не сте трансформирали нищо нито в гласа си, нито в думите си. Така работи и маркетингът. Трябва да знаете към кой отправяте посланието си.

Ако дълго и интензивно работите по едно копи, само че по-късно не видите незабавни резултати, може да наподобява като че ли крещите за внимание, с цел да промотирате марката си. истината е, че можете да имате най-хубавите послания на света, само че насочването им към неверната публика да е повода за неуспеха им.

Какви въпроси да си зададете, с цел да разберете кой е таргетът ви? Вижте няколко образеца, сортирани съгласно демографските характерности и държанието на потребителите.

Демографията

Мъж или жена търсите за използването на продуктите или услугите си?

Полът значително дефинира по какъв начин ще говорите на аудиторията и по какъв начин ще образувате акциите си. даже продуктите или услугите ви да са за всеки пол, евентуално ще желаете да създавате характерни акции, с цел да не бъдат посланията ви прекомерно общи.

На каква възраст е идеалният ви консуматор?

Милениалите употребяват парите и продуктите по доста друг метод и имат доста по-различни потребности от своите родители. Познанията каква е таргет възрастта ви ще оказват помощ да създавате занимателни акции, отговарящи на поколението, за което са готови.

Женен ли е? Има ли деца?

Свободните хора, които към момента нямат семейство, имат доста по-различни потребности от женените двойки.

Какво работи потребителят ви? Предприемач ли е? От 9:00 до 17:00 ли работи?

Да знаете по какъв начин минава работният ден на потребителите ви ще ви подскаже за това от кое място могат да научат за марката ви.

 

Поведението

Щом разберете какви са базовите демографски характерности на целевите ви публики, можете да обърнете внимание на държанието им и да проучите кое ги вълнува.

Какво стимулира идеалния ви консуматор?

Може би желае да покачване на работа, или пък утвърждението на другите. Какво му би трябвало, с цел да живее уравновесено? Този въпрос ще ви помогне да разберете по какъв метод да достигнете до потребителя.

Какви са болките му?

Работи ли прекомерно доста потребителят или прекарва повече време у дома? Затрупан ли е с работа, даже и през уикенда? Взема ли основни решения там, където работи?

Какви полезности има?

Семейно насочен ли е, или към момента е рано да предприеме тази стъпка? В кой стадий от живота си е? Уважава ли пространството на другите? Държи ли се учтиво?

Как взема решението за покупка?

Потребителите са склонни да се доверяват на мнението на родственици и другари, когато вземат решение какво да купят. Откъде избират да научават за настоящи предложения потребителите ви – онлайн или на книжен притежател? Проучват ли или купуват импулсивно?

 

След като си отговорите на всички тези въпроси, сигурно ще придобиете по-голяма визия за таргет аудиториите си. Следващата стъпка е действието – по какъв начин ще промотирате обстоятелството, че вашият артикул или услуга може да удовлетвори потребителските потребности? Вие сте на ход!

По материал на UxDesign.cc
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР