Случва се някакъв вид прегрупиране, . По думите ѝ това

...
Случва се някакъв вид прегрупиране, . По думите ѝ това
Коментари Харесай

Ключови свидетели, уличавали Сарафов, се отричат от показанията си

Случва се някакъв тип прегрупиране,. По думите ѝ това е обяснението за държанието на един от главните очевидци, които предходната година служеха на Иван Гешев да уличи Сарафов. Става въпрос за някогашната брачна половинка на Петьо Еврото - Любена Павлова, която твърдеше, че е виждала по какъв начин някогашният началник на следствието е вземал подкупи от мъжа ѝ. Към днешна дата наподобява, че Павлова си е трансформирала мнението и разказът й към този момент е различен - че е била принуждавана от Гешев да свидетелства против заместника му.

 

Имено Любена Павлова е едно от лицата, които се показва, че са сменили показанията си.

Уличавалите щедро Сарафов в този момент се отхвърлят от показанията си. По информация на " Капитал ", доказана от трима самостоятелни източници, другите очевидци настояват, че разпитите им са били или " фалшифицирани ", или че информацията, която са давали, е била вследствие на напън и упражнена по отношение на тях насила от някогашния основен прокурор Иван Гешев. Целта му била да отмъсти на заместника си " изменник ", който се обърнал против него.

 

Сега по това досъдебно произвеждане работи към този момент арбитър Даниела Талева, назначена за ad hoc прокурор, който проверява възможни закононарушения на основния прокурор и неговите заместници.

 

Разследването съответно на този случай обаче наподобява пред неуспех, защото очевидците се отмятат от показанията си. Част от тях споделят импровизирано пред " Капитал ", че са били принуждавани да уличават Сарафов. И макар съответните им изказвания през 2023 година, че са го виждали да получава избрани суми в десетки хиляди левове, това през 2024 година се оказва " погрешно ". Част от тях посочват и кой ги е принуждавал за такива показания пред районната прокуратура, която предишния май се е занимавала със случая. По думите им Иван Гешев е инициирал това следствие и тогава като основен прокурор " доста неща зависеха от него ".

 

Извъртането им на 180 градуса - в уличители на Гешев, откакто Сарафов оглави прокуратурата, е директно доказателство за упоменатото в изтеклия запис прегрупиране. Самата смяна на показанията обаче повдига въпроса по кое време и в чия изгода те не дават отговор на истината - преди или в този момент. Този процес е илюстрация по какъв начин се управляват (или дирижират) следствията, които засягат висшите етажи на прокуратурата и които по един или различен метод имат отношение към мрежите на брокерите на въздействие Петьо Еврото и разстреляния през февруари Мартин Божанов-Нотариуса.
 
Докато Любена Павлова свидетелстваше против Сарафов в прокуратурата на Гешев, тя нямаше качеството на обвинен. След рокадата на върха обаче въпросното досъдебно произвеждане против Еврото отива в СГП и свидетелката против назначения за и.ф. основен прокурор Любена бързо става обвинена дружно с изчезналия й някогашен брачен партньор, написа още Полина Паунова.

 

Разследването водено за насила против Еврото се префасонира в обвиняване по проблема на Илия Златанов в следствието " Осемте джуджета " за завладяването на бизнеса му. Еврото и Любена стават обвинени за вещно укривателство.

Тук изниква и въпросът: какво се случва с това произвеждане в актуалната обстановка, която Павлова към този момент се отказала от показанията си против Сарафов? Пред " Капитал " от СГП обясниха, че делото " всеки миг ще бъде вкарано в съда ". Оттам обаче позволяват, че казусът може да се спихне. " Ако съдът ни върне делото, тъй като Петьо Петров изчезна и не е имал средства за отбрана, каквито би трябвало да има всеки обвинен, ще би трябвало да стартираме изначало ", изясняват от градската прокуратура. Подобен сюжет би облагодетелствал и обвинената Павлова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР