Случва се нещо интересно с Луна-25.Извънредна ситуация е регистрирана по

...
Случва се нещо интересно с Луна-25.Извънредна ситуация е регистрирана по
Коментари Харесай

Извънредна ситуация по време на маневра преди кацането на Луната на руската сонда

Случва се нещо забавно с " Луна-25 ".

Извънредна обстановка е записана по време на маневра, предшестваща кацането на Луната на съветската сонда " Луна-25 ", предадоха международните организации, като се позоваха на съветската галактическа организация Роскосмос. Агенцията добавя, че проучва в този момент обстановката.

" В 14,10 година московско време беше подаден сигнал или по този начин наречения подтик за прекосяване на сондата в предпускова орбита. В хода на интервенцията на борда на автоматизираната станция породи необикновена обстановка, която не разреши осъществяването на маневрата с избраните параметри ",  се споделя в известието на " Роскосмос ". 

Ракетата-носител " Союз-2.1б " със сондата " Луна-25 " бе изстреляна от космодрума " Восточний " на 11 август. На 12 и 14 август апаратът извърши две корекции на траектории. В сряда, на 16 август, автоматизираната станция влезе на окололунна орбита.

В изказването си " Роскосмос " не показва дали случаят, за който оповестява през днешния ден, ще забави кацането на Луната на сондата, планувано да се случи в понеделник, отбелязва Франс прес. Сондата би трябвало да кацне северно от кратера " Богуславски " на южния полюс на Луната.

През юни ръководителят на " Роскосмос " Юрий Борисов призна пред президента на Русия Владимир Путин, че задачата " Луна-25 " е рискова.

" Вероятността за триумф на такава задача се прави оценка на към 70 % ", съобщи той във връзка сондата, която тежи близо 800 кг.

Мисията е предопределена да даде нов подтик на съветския галактически бранш, който изпитва компликации от години поради проблеми с финансирането и корупционни кавги. Сега браншът е изолиран и поради съветската инвазия в Украйна, отбелязва Франс прес.

Путин даде обещание, че съветската галактическа стратегия ще продължи да се развива макар компликациите в бранша и уточни като образец изпращането от Съюз на съветските социалистически републики на първия човек в космоса през 1961 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР