Случва се на всички ни – с напредването на възрастта

...
Случва се на всички ни – с напредването на възрастта
Коментари Харесай

Защо с възрастта отслабваме по-трудно?

Случва се на всички ни – с напредването на възрастта се усилва и килограмите. Без значение какъв брой сте слаби или в каква форма сте, всеки страда от физиологични промени, които натрупат мазнинки на корема или отпускат кожата на ръцете.

Има редица аргументи това да се случва – от хормонални разстройства до загуба на мускулна маса, написа „ Дейли Мейл “ (Daily Mail). Това значи, че едно бързо утринно бягане няма да помогне на 50-годишен човек да изгори калориите от бургера, който е изял на обяд.

Американският откривател доктор Ниирав Падлия обаче споделя, че може би е по-лесно да се оправим с пълнеенето, в сравнение с мислим. Той предлага вместо да броим калории, просто да поправяме метода ни към фитнеса и диетата.

Как се трансформира тежестта – хормони

Мъже :

Тестостеронът е тайната на мъжете, които имат естествено слаба фигура. Хормонът обича да се прикрепва към мазнини, което значи по-малко мазнини в коремната област. Той също по този начин оказва помощ за построяването на мускули, ускорява метаболизма и поддържа инсулиновата сензитивност (което предотвратява диабета).

По-ниските равнища на тестостерон улесняват организма да съхранява мазнини. Освен това затлъстяването пък понижава производството на тестостерон. Това е като въпроса за кое е първо кокошката или яйцето.

С придвижване на възрастта, равнищата на тестостерон в мъжкия организъм понижават по натурален път с към 1% годишно след 30-годишна възраст. Това е и интервалът, в който стартират да се натрупват мазнини в региона на корема.
 Thinkstock
Жени :

В женското тяло има внимателен баланс на хормоните прогестерон и естроген. По-високите равнища на естроген способстват за образуването на мастна тъкан. При по-младите дами това се компенсира от мощните равнища на прогестерон. От 35-годишна възраст равнищата на двата хормона понижават, което води до менопаузата.

Нивата на прогестерон обаче понижават по-бързо и това води до формиране на мастна тъкан, което ни наподобява като по-трудно контролируем развой, в сравнение с когато сме били по-млади.

Загуба на мускулна маса

Загубата на мускулна маса е един от главните фактори, които водят до по-бавен метаболизъм. Мускулната тъкан е най-големият потребител на глюкоза в цялото тяло.
 Thinkstock
Ако не можете да задържите чистата си мускулна маса с придвижване на възрастта, консуматорът на глюкоза понижава. Тази глюкоза на собствен ред може да се преобразува в мазнини. В резултат на това, тялото ви не преработва въглехидратите толкоз бързо, колкото преди.

Как да се оправим с това?

Тренирайте

„ Много хора, които вършат извършения постоянно, когато остареят имат навика да залагат най-много на кардио извършения, като ходенето. Но е доста значимо, когато хората остаряват, да се концентрират върху по-силови тренировки. Това е по-важно, когато сте по-възрастни, в сравнение с когато сте на 25 години “, споделя доктор Падлия.

Докато аеробните тренировки са потребни за сърцето, упражненията за създаване на мускулите са също толкоз потребни, тъй като защищават от развиването на инфектиране и на диабет.
 Thinkstock
Яжте повече протеин

Протеиновите шейкове не инцидентно се оферират във фитнес залите за тези, които желаят да подсилят мускулите си. Според доктор Падиля протеинът е от значително значение за по-възрастните хора, които желаят да изградят мускули и да поддържат метаболизма си постоянен.
Тайните на трайното намаляване от индийките! Холистичен метод към фигурата
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР