Случва се и градските митове да се окажат истина: британски

...
Случва се и градските митове да се окажат истина: британски
Коментари Харесай

Този минус на червените коли може да ви откаже завинаги от тях

Случва се и градските легенди да се окажат истина: английски учени потвърдиха, че гълъбите и другите птици фактически избират да пускат изпражненията си върху червени коли. Това изказване обикаля интернет от повече от десетилетие, само че в този момент най-сетне стъпва на солидна научна основа, с помощта на специалистите от Британската орнитологична фондация. Те освен удостоверяват, че алените коли са магнит за нежелани дарове от птичките, само че и са открили кой цвят е на процедура пощаден от това злополучие.

Британските орнитолози са провели детайлни наблюдения на хиляди коли в пет огромни града на Острова - Брайтън, Глазгоу, Лийдс, Манчестър и Бристъл. Заключенията: птиците най-често изпускат изпражнения върху червени коли - 18% от машините в този цвят са били наранени. На второ място са сините коли, с 14%. Черните държат третото място с 11%.

Доста по-рядко страдат белите коли - единствено 7% от следените коли в този цвят са били набелязани. Най-безопасният цвят в това отношение е зеленият - единствено върху 1% от следените коли в зелено са открити следи от птичи изпражнения, написа Automedia.bg.

Проучването демонстрира също, че прекомерно дребен % от водачите си вършат труда незабавно да почистят изпражненията от автомобила си - едвам 17%. Други 20% декларират, че нормално отстраняват нааканото в границите на няколко дни. Мнозинството - 55% - просто изчакват да пристигна времето за идната автомивка. Това обаче е неверна политика. Птичите изпражнения са висококиселинни и бързо стартират да повреждат лаковото покритие на автомобила.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР