Случва се да прекарвате дори няколко часа всеки ден в

...
Случва се да прекарвате дори няколко часа всеки ден в
Коментари Харесай

14 неща, които карат апартамента ви да изглежда неподреден, дори само да оставите мопа

Случва се да прекарвате даже няколко часа всеки ден в почистване, само че къщата към момента не наподобява спретната. Както доста неща в нашия живот, по въпросите на реда всичко зависи от нюансите. Един дребен подробност може изцяло да скапе усещането за къщата.

Авторът си спомни на какво тъкмо не можеше да не обърне внимание при визитите си при разнообразни хора и сформира цялостен лист с “нарушители ” на реда.

Разхвърляни неща на плота

Първото нещо, което хваща окото ви, когато влезете в кухнята, несъмнено, е плотът. И в случай че на него се инструктират доста неща, това автоматизирано основава чувство за хаос и хаос. Ще бъде доста по-удобно да поставите всичко допустимо в шкафчета и да оставите работната повърхнина свободна.

Пространство под мебели

Там безусловно ще се натрупа прахуляк. Но няма такова нещо, което да не може да се купи в този момент, тъй че можете да употребявате специфична четка за тясно пространство под мебелите.

Органайзер за мивка

Дори мивката да е чиста и подредена, органайзерът за препарат и гъби от време на време се проваля. Гъбите и мивките сами по себе си надалеч не са най-чистите места в къщата и остатъците от храна несъмнено няма да подобрят обстановката.

Завеса в банята

Банята постоянно е влажна и топла, а това е доста удобна среда за размножаване на бактерии и гъбички. И в случай че сме привикнали да полираме банята и плочките, тогава завесата постоянно остава без внимание. След душ е най-добре да закачите завеса, с цел да изсъхне и да не остане нагъната.

Стайни растения

Листата на растенията, за жалост, съвършено събират прахуляк. По-добре е да не забравяте да избършете листата понякога с влажна забрадка, тъй че въздухът в жилището да е чист. Освен това прахът по листата може да попречи на процеса на фотосинтеза.

Лоша миризма от хладилника

Случва се нещо да се е объркало и да остави след себе си не най-приятния трен. И даже в случай че самият ледник свети от непорочност, неприятната миризма скапва всичко. Подходяща е и сода бикарбонат: изсипете я в дребна чинийка и охладете за няколко часа.

Жлебове на пластмасови прозорци

Всеки, който най-малко един път е измил пластмасови прозорци, е осведомен с тъгите с дребни вдлъбнатини, жлебове и издатини, които изобилстват във всички дизайни на прозорци. В този случай има специфична четка, която ще ви помогне да измиете всички тесни места и тънки канали на прозорците.

Купи за домашни любимци

Според изследвания купите на животните натрупват бактерии не по-малко от гъбите за миене на съдове (това може да бъде да вземем за пример салмонела). Също по този начин се предлага един път седмично съдовете за животни да се дезинфекцират със специфични артикули или да се мият в съдомиялна машина на висока температура.

Первази

Те постоянно остават без работа. Изглежда, че към този момент не са част от пода, само че не са и первази или лавици. И затова миенето им дружно с нещо не е комфортно, тъй че первазите от време на време остават да събират прахуляк. Лесно е и даже малко занимателно: би трябвало да вървите по целия цокъл „ змия “ и да не пропуснете нито една секция.

Вентилационни решетки

Тъй като през тях тече непрекъснат въздух, върху решетките се натрупва доста прахуляк. Но в случай че е неловко да го премахнете, можете да почиствате вентилацията понякога благодарение на прахосмукачка със специфична приставка за четка.

Липса на място за предпазване

Без значение какъв брой съвършен е редът в къщата, в случай че нещата са разпръснати из стаята, перваза на прозореца и масата са разпръснати, облеклата висят на стол и малко на фотьойл, няма да има чувство за ред.

Мокри кърпи

Ако мокрите кърпи са сгънати, рано или късно стартират да миришат и да миришат неприятно. Освен това влажната среда е плодородна почва за бактерии, които така и така са изобилни в кухнята. Така че е по-добре да окачите кърпите, а не да ги сгъвате.

Етажерка за облекла

Етажерка за облекла е съвременно интериорно решение за дребни стаи. Просто с цел да наподобява стилно, както е на фотографията, би трябвало да следвате някои правила. Малка немарливост, която е елементарно да се скрие зад вратите на шкафа, незабавно ще хване окото ви на плота.

Огледални порти без дръжки

Най-често тези порти са на шкафовете в банята. Огледалата в тази стая към този момент би трябвало непрекъснато да се почистват от дребни пръски, само че в случай че съставляват една повърхнина и се отварят посредством натискане, размерът на работата се усилва няколко пъти.

Имате ли свои елементи в жилището, на които не можете да не обърнете внимание?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР