Случва ли ви се веднага, след като изперете дрехите, да

...
Случва ли ви се веднага, след като изперете дрехите, да
Коментари Харесай

8 Причини за неприятения мирис на дрехите след пране

Случва ли ви се незабавно, откакто изперете облеклата, да ви лъхне неприятна миризма както от изпраните облекла, по този начин и от пералнята? Този проблем в действителност е по-често срещан, в сравнение с си мислим, само че може да бъде преодолян с верния метод към поддръжката на пералнята и вярното пране на облеклата. В този материал ще разгледаме няколко аргументи за този противен феномен и по какъв начин да го предотвратим.

1. Барабанът е претрупан

Претоварването на пералнята може да докара до ненапълно изплакване на облеклата, поради което се застоява мокрота в барабана, написа actualno.com. Решението тук е просто - не претоварвайте пералнята и използвайте чиста микрофибърна забрадка, капната с няколко капки етерично масло, за в допълнение изплакване.

2. Запушване на маркуча

Маркучът може да се запуши от котлен камък, перилни препарати или омекотители. Редовно разчистване със мощна бликам вода е ключът към поддържане на свободен приток и попречване на неприятни миризми.

3. Проблем с пералнята

Ако облеклата ви непрекъснато миришат неприятно, може да имате проблем със самата пералня. Почистване на влажните зони, като уплътненията и венеца на барабана, е от значително значение.

4. Прането е стояло дълго в пералнята

Застоялото пране в пералнята може да докара до формиране на мухъл. Изваждайте облеклата незабавно откакто пералнята завърши цикъла.

5. Прах за пране с ниско качество или предозиране

Избирайте деликатно перилни препарати и не предозирайте. Качеството на праха въздейства освен на чистотата на облеклата, само че и на пералнята.

6. Застояла вода в барабана

Постоянство на вода в барабана основава удобна среда за развиване на микроби и мухъл. Редовното разчистване и отваряне на барабана след пране могат да оказват помощ.

7. Застояване на отпадни води в резервоара

Отпадната вода в резервоара може да провокира неприятна миризма, в случай че не се измие. Редовното разчистване на резервоара е значима процедура.

8. Проблем с водната помпа

Оттичане и скърцане по време на източване могат да бъдат признаци за проблеми с водната помпа. Внимателно следете за тези знаци и при потребност се консултирайте с механик.

Запазването на пералнята в положително положение и вярната грижа за нея ще предотвратят неприятната миризма от изпраните облекла. Съобразете се с рекомендациите за поддръжка и избягвайте нежеланите аромати, които могат да се появят след пране. Правилната грижа за пералнята е ключът към свежи и чисти облекла всякога.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР