Случката е следната: След купонясване трима младежи подкарват БМВ към

...
Случката е следната: След купонясване трима младежи подкарват БМВ към
Коментари Харесай

След екшън в Пловдив 6 коли потрошени – полицията се хвали, семейства плачат

Случката е следната: След купонясване трима младежи подкарват БМВ към 3 часа предходната нощ, служители на реда се пробват да ги спрат за инспекция, само че автомобила не стопира и стартира гонка а ла Холивуд. Резултатът: шест паркирани коли смачкани безобразно, шест фамилии във финансова неволя, от която някои няма да излязат, един арестуван и даващи изявленията горди полицейски шефове.
Ботьо Гергинов, основен контрольор в КАТ – Пловдив изяснява на целокупното население от тв приемника по какъв начин отговорния лидер може да бъде санкциониран от 50 до 200 лв. и да остане без брошура 6 месеца. Ботьо е опрятен: безпрепятствено избръснат, изгладен по правилник и не стопира да подрежда какъв брой доста прави Министерство на вътрешните работи да предотврати катастрофи през празничните дни. Уставният Ботьо не се усеща, че думата „ прадотврати “ значи да не допусне. А в тази ситуация патрулиращите освен са позволили, само че са основали условия за случая.

Те са записали номера на колата – това е разумно. Могли са да оповестят на свои сътрудници и да заградят бегълците. Освен това от записите на камерите в региона ще открият лицата за нула време, както се споделя. При добра организация това е работа – със задържането – за няколко часа. Вместо това те погват нарушителите – няма спор, че са такива, - и се стига до глупава мачовска каша. Утре медиите към този момент няма да имат интерес към случката, тъй като на друго място, други мачовци ще се вършат на екшън герои и ще сътворят още бели за отразяване. Спретнати началници отново ще дават изявленията и ще се ослушват за реакцията на началството. Защото тях това ги интересува. А би трябвало да поразсъждават върху това по какъв начин в действителност да се предотвратяват произшествия, а не да се разказват в актове, отчети и доклади.

Шест фамилии са лишени от колите си освен през празничните дни, само че за дълго време. Колко пари ще коства възобновяване – няма потребност да считаме, всеки знае. За неприятните страсти по празниците да не приказваме.

Но Министерство на вътрешните работи ще рапортува на огромното шефство по какъв начин безстрашно и мъдро се е справило със дилемите по сигурността: описали са жертвите и ранените, попълнили са актовете, подредили са отчетите, до няколко дни ще е подготвена и статистиката (по-често стъкмистиката). Ще има и нацупени физиономии, че все се намират някакви злоари, които търсят недостатъци, вместо да ги похвалят, че са били на наряди, до момента в който другите са яли и пили. Били са, правилно, само че сами са избрали специалността, а тя е такава. Редно е обаче да я правят както би трябвало. Което значи, че нямат мотив за горделивост с последния екшън в Пловдив. И да спрат с мантрата, че е можело да има и жертви, само че заради късния/ранния мехлем в региона не е имало хора… Тъпо е!

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР