Случилото се снощи е пореден опит така наречената сглобка“ и

...
Случилото се снощи е пореден опит така наречената сглобка“ и
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Случилото се на протеста е удобно режисирано от властимащите

Случилото се нощес е следващ опит по този начин наречената „ сглобка “ и по този начин наречените „ непартньори “ да се възползват да вземат решение своите вътрешно-коалиционни несъгласия – да вземат да вземем за пример главата на някой министър, както взеха към този момент на един зам.-министър. Това съобщи особено за SafeNews някогашният ръководител на Софийската организация на Българска социалистическа партия Калоян Паргов.

Той даде своите отговори за насилието в столицата на митинга против БФС, има ли нова коалиция с присъединяване на Българска социалистическа партия и по какъв начин вижда бъдещето на настоящето държавно управление.

Г-н Паргов, дано стартираме с Вашия коментар на събитията нощес.

– Това, което се случи нощес, има две страни. От една страна провинен е БФС – за това, че агитките „ счупиха “ и възпламениха София. От друга страна, държанието на тези агитки е вандалско, а то, каквато и да е повода за него, не е метод да решиш някакви проблеми. Очевидно е, че една част от тези агитки работят под нечия диктовка, в това число и са платени. Същите тези преди няколко месеца се пробваха да вършат погроми и на Паметника на Съветската войска.

Това, което се случи нощес, е неприемливо за европейска столица. Макар и да следим в последните години, че доста европейски столици стават сцена на сходни конфликти. Но не поради футбола, а поради доста по-сериозни въпроси и проблеми, свързани със социално-икономическия живот на тези страни и градове, като Париж да вземем за пример.

Това, което съгласно мен би трябвало да се случи, е да стане ясно Столична дирекция на вътрешните работи правомерно ли е употребило мощ. Защото при такива митинги и всеобщи вълнения е доста мъчно да определиш размера на силата, която би трябвало да употребиш за въздържане и определяне на някакъв ред и порядък.

Очевидно е и че вчерашните проблеми са следващ опит по този начин наречената „ сглобка “ и по този начин наречените „ непартньори “ да се възползват от това въз основата на случилото се нощес да вземат решение своите вътрешно-коалиционни несъгласия – да вземат да вземем за пример главата на някой министър, както взеха към този момент на един зам.-министър. Това отмества въпроса от действителния проблем – положението на българския футбол.

Че оставката на БФС от дълго време е закъсняла – това е ясно. Но това компроментира и тези, които желаят да внесат смяна във футбола и футболния съюз. Защото това е един самобитен провал и за самите тях – в случай че по този начин потеглят да вършат смяната, базирайки се на гнева на футболните почитатели.

Вие се оттеглихте от поста ръководител на БСП-София, само че въпреки всичко ще разясняваме някои неща, които засягат и вашата партия. Затова идващият ми въпрос е обвързван с популяризираните догадки, че Българска социалистическа партия е част от нова коалиция – Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и ПП-ДБ. Според Вас правилно ли е това? И какво очаквате от тази коалиция, в случай че има такава?

– На този стадий формалните изказвания от „ Леге “ 10 са, че Българска социалистическа партия няма да взе участие в каквито и да е сглобки. А това кой какви догадки прави и какви интриги пуска за да се докопа до образуване на болшинство против националната сглобка е тематика на различен диалог.

 

Как ще коментирате прогнозите, че Корнелия Нинова си отива като водач на Българска социалистическа партия и ще бъде сменена от Ваня Григорова? Какво ще бъде възможното ръководство на партията от Григорова?

– Като неуместни и противоречащи на устава и разпоредбите в Българска социалистическа партия. Първо, Ваня Григорова не е член на партията. Ако желае да се кандидатира за ръководител на партията, би трябвало да стане член, да постажува както се споделя в тази партия известно време, да взе участие в национални органи и чак тогава може да се приказва да оглавява тази партия. Така че това са вътрешнопартийни спекулации от хора, които насаждат ненужно напрежение. Което въздейства зле и на Григорова, и на Българска социалистическа партия.

 

Ще има трети избор на съмнение. Ще се увенчае ли с триумф след към този момент два несполучливи? И изобщо какво бъдеще виждате за това държавно управление?

– Не чакам да успее вота на съмнение. Но това въпреки всичко е сигнална лампа и инструмент на опозицията. Моето очакване е, че въпреки всичко това държавно управление ще изкара до ротацията. А дали ще продължи по-късно в някакъв нов вид, както планува ротацията, това можем единствено да гадаем.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР