Случилото се е очаквана атака, за която предупредиха специалните служби

...
Случилото се е очаквана атака, за която предупредиха специалните служби
Коментари Харесай

Доц. Искрен Иванов: Атентатът в Москва можеше да бъде избегнат, а...

" Случилото се е предстояща офанзива, за която предизвестиха специфичните служби на Съединени американски щати и Англия. Тогава тази офанзива беше подценена от Руската федерация по разбираеми аргументи, поради войната в Украйна. Тези терористични атентати можеше да бъдат избегнати. Броят на цивилните жертви можеше да бъде икономисан, в случай че съветските управляващи се бяха вслушали в предизвестията на Съединени американски щати и Англия “, разяснява той.

 

" Необходимо е да се дистанцираме от крайни оценки по този проблем, тъй като случилото се е отблъскващ терористичен акт, а тероризмът е принуждение против цивилни. Така че, каквото и да се случва сега в Украйна или в Близкия Изток, този атентат е покруса, изгубени са човешки животи. Независимо дали става въпрос за съветски или каквито и други животи, това е голяма покруса “, означи доцент Иванов.

 

" По всяка възможност, съвсем несъмнено е, че зад случилото се стои " Ислямска страна “. Става въпрос за няколко терористи, които идеално дават отговор на описанието, което на езика на интернационалната сигурност назоваваме " Самотни вълци “. От тази позиция би трябвало да се дистанцираме и от една друга нечиста сделка, а точно, че става въпрос за нахлуване, зад което стои Украйна “, безапелационен бе той.

" Най-важното – следва да забележим дали оттук насетне ще има още такива терористични атентати. Според мен на този стадий мъчно може да чакаме, само че не е изключено “, добави интернационалният анализатор.

 

Според доцент Искрен Иванов съветският президент ще бъде доста деликатен в изрече си след атентата. Случилото се, обаче, няма да повлияе на политическото статукво в Русия, счита интернационалния анализатор.

 

По думите му този пробив приказва, че главните цели в бранша за сигурност на Русия са съветският президент и неговите доближени: " В Руската федерация стартира да се следи съсредоточаване на всички запаси за сигурност само и единствено върху ръководещите “.

Той означи още, че Москва остава изолирана на фона на световната архитектура за сигурност.

 

Доц. Искрен Иванов чака Владимир Путин да се възползва от обстановката за спомагателна готовност на популацията: " Това е последната алена линия. Москва единствено чакаше мотив, с цел да активизира още хора. Факт е, обаче, че тази готовност беше действителност още преди седмици “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР