Случайният секс е сложно нещо, когато става въпрос за здраве

...
Случайният секс е сложно нещо, когато става въпрос за здраве
Коментари Харесай

Случаен секс – кога и защо жените съжаляват, че са се развихрили

Случайният секс е комплицирано нещо, когато става въпрос за здраве и прелестно преживяване. Сексът, несъмнено, може да бъде занимателна и здравословна част от живота на възрастните, даже инцидентният секс, само че би трябвало да обърнете внимание освен на физическото си здраве, само че и на прочувственото, написа “Health ”.

Миналата година учени от Норвегия провели изследване, резултатите от което не били изключително учудващи – че дамите повече от мъжете съджаляват за еднократни полови контаки след края им. Сега същият екип е направил изследване и в Съединени американски щати, пробвайки се да откри и в двете страни отговор на въпроса какви са аргументите за това страдание. Най-новите резултати са оповестени в журнала “Personality and Individual Differences”.

Оказва се, че дамите не съжаляват доста за еднократните си афери, когато те са основателите на прекарването. При мъжете е напълно друго – те са еднообразно щастливи, че са правили еднократен секс, без значение дали те са създали първата стъпка или не.

И това е забавно: Мъжете или дамите са по-склонни да станат донори, с цел да спасят непосредствен човек? - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Анкетирани са 929 норвежки и 524 американски хетеросексуални студенти по отношение на последните им еднократни връзки. Половината от мъжете споделили, че се радват за претърпяното, за разлика от дамите, от които едвам една трета дали отговор по този метод. От друга страна, повече дами споделили, че съжаляват за инцидентните си полови контакти, спрямо мъжете.

Установено е също по този начин, че хората изпитват по-малко страдание, в случай че сътрудникът им е имал положителни умения в леглото. С други думи, в случай че сексът е бил добър. Този резултат, още веднъж, е по-силен при дамите, в сравнение с при мъжете.

Учените считат, че разликата се дължи на разликите в пола – дамите поемат по-голям риск при инцидентния секс – 9 месеца бременност, по тази причина са загрижени повече за качеството на всеки акт. От еволюционна позиция, мъж, който има положителни умения, е по-вероятно да предадене по-висококачествени и здрави гени на поколението си.

Жените, които са основатели на половия акт, е по-вероятно да имат „ здрава полова душeвност и да се усещат оптимално комфортно в своята половост “, се споделя още в проучването.

Освен това, дамите, които вършат първата стъпка, имат оптимален избор по отношение на това с кого желаят да спят. Следователно, те имат по-малко съображение да съжаляват, защото изборът си е бил техен.

Разбира се, от време на време прочувствените реакции след секс имат доста по-дълбоки аргументи. Една от най-важните е дали е имало цялостно единодушие за акта. Мъжете и дамите, които се чувствали принудени да го създадат, по-късно съжалявали. И двата пола гледат с омерзение на прекарването, в случай че е било нехигиенично, неверно или аморално.

Според изследването, повече норвежци, в сравнение с американци, са имали еднократни връзки до момента в който са били при започване на 20-те си години.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР