Случайна среща във влака променя живота на девойка Това е една

...
Случайна среща във влака променя живота на девойка
Това е една
Коментари Харесай

Момиче се запозна случайно във влака с възрастна жена и тази среща промени напълно живота й

Случайна среща във влака трансформира живота на госпожица
Това е една на пръв взор тривиална история за юноша и госпожица, които са по принцип несъответствуващи да се обвържат за цялостен живот. В този случай обаче се намесва провидението в лицето на стара жена, която способства да се избегнат безспорно отрицателните последствия от замислената женитба.
Ивелина е студентка пред дипломиране и е спечелила обичта на родителите на първата си обич – Венци, за който има намерение да се омъжи.
Той е китарист и обича да е в центъра на вниманието на всяка компания. Харизматичен е, само че се виждат първи проблясъци на нарцисизъм – изпозва чара си да омайва близките, наблягайки на представителките на нежния пол. Но любовта си е обич и приготовленията за сватбата са в разгара си.

По този мотив Ивелина отпътува в провинцията при своите родители, само че без Венци, който отхвърля да я придружи, явно решен да прекара иначе времето си. Натоварена с всевъзможни вкусотии, девойката се качва на влака назад за София, само че по-рано от плануваното да остане време. Това предизвика поредност от събития: телефонен диалог с Венци, който отхвърля изрично да я посрещне на гарата, защото е „ ангажиран “ да свири на китара пред другари и новопоявили се девойки. Ивелина е огорчена и не може да скрие това, а Венци я поучава да изпие чаша бира във вагон-ресторанта, с цел да се развесели!

Това е голяма пробойна в душeвността на и младото момиче, което избухва неудържимо в сълзи. За благополучие, в купето пътува и стара жена, която откакто изслушва историята на смутената госпожица, прави допустимо най-хубавото – разрешава си да посъветва Ивелина да не се омъжва за човек като Венци. „ Ти заслужаваш нещо доста по-добро! “ – споделя тя с надълбоко вътрешно разбиране. Така и става – Ивелина напуща неотложно харизматичния си другар и не след дълго се омъжва успешно за човек с надалеч по-стойностни добродетели, печелейки неговото почитание и обич.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР