Случаят в Русе е пореден пример за нарастващата агресия в

...
Случаят в Русе е пореден пример за нарастващата агресия в
Коментари Харесай

Сийка Милева: Извършителят на нападенията в Русе вече е установен и задържан

Случаят в Русе е следващ образец за възходящата експанзия в обществото – експанзия от деца против деца, пред която никой не трябва да остава безразличен. Това се споделя в изказване на Сийка Милева , представител на основния прокурор.

Повод за нейния коментар е побоят нанесен на малолетния Иво Бонев в Русе. Кадри от побоя, осъществен от Джан Махмуд, бяха публикувани в обществените мрежи тези дни. На видеото се вижда по какъв начин Махмуд бие и унижава Иво Бонев, който не демонстрира никаква експанзия. Инцидентът се е случил през април, само че видеото е оповестено едвам в този момент.

„ Подобни случаи основателно раздрусват обществото и будят неодобрение. Притесненията на родителите, че децата им и на следващия ден може да бъдат нападнати и бити на улицата, в парка, в учебно заведение, са знак, че страната би трябвало да поеме своята отговорност. Главният прокурор към този момент сподели, че прокуратурата ще направи вероятното и невъзможното, с цел да има правдивост. Няма да отстъпим от това заричане. Извършителят на нападенията в Русе към този момент е открит и арестуван и ще му бъдат повдигнати обвинявания за действията, които е направил “, акцентира Сийка Милева.

Тя означи, че този случай е следващият образец за това, за което прокуратурата предизвестява от доста време - престъпността нараства, институциите вървят след събитията, напрежението в обществото пораства.

„ Чувството за безотговорност стана модел на държание . Виждаме го в Русе, в Монтана, в Перник, за жалост в градове из цялата страна. Прокуратурата ще бъде безкомпромисна към всеки, който се усеща недостижим, демонстрира безочливост, надменност и пренебрежение към разпоредбите в обществото “, съобщи представителят на основния прокурор и добави:

„ Вече не живеем в „ мутренските “ времена – времена на разпра, а в правова страна “.

Сийка Милева акцентира, че прокуратурата е последната останала бариера пред престъпността и няма да прави взаимни отстъпки в търсенето на наказателна отговорност и правдивост.

Място за незаинтересованост и примирие няма . Ние сме длъжници на младото потомство за нихилизма към тяхното правно образование. Ниската правната просвета прави младежите неподготвени за актуалните провокациите и по тази причина прокуратурата прекрачи прага на българското учебно заведение и стартира просветителна правна акция. Призоваваме и другите институции да се включат в самодейността “, сподели представителят на основния прокурор. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР