Случаят се разглежда като тероризъм, но няма връзка с конфликта

...
Случаят се разглежда като тероризъм, но няма връзка с конфликта
Коментари Харесай

С вик „Аллах Акбар!“: Чеченец уби с нож учител във френско училище, двама са тежко ранени

Случаят се преглежда като тероризъм, само че няма връзка с спора в Близкия изток

Учител беше погубен, а двама души бяха тежко ранени при нахлуване с нож в учебно заведение във Франция. Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен сподели, че нападението е станало в гимназията Гамбета в северния град Арас към 11:00 часа локално време.

Нападателят е арестуван и сега е в ареста. Според очевидци той е извикал „ Аллах Акбар “ (Бог е най-велик) по време на офанзивата. Убитият е преподавател по френски език. Ранените са различен преподавател и охранител. Мъжът, разказан като към 20-годишен, е от чеченски генезис и е прочут на службите за сигурност с присъединяване си в радикалния ислям, съгласно полицията.Френските медии оповестяват, че той е бил някогашен възпитаник в учебното заведение. Франция преглежда случая като терористична офанзива, оповестиха прокурори за битка с тероризма.

Президентът Еманюел Макрон ще посети учебното заведение по-късно в петък, а Националното заседание в Париж прекрати съвещанието си в символ на взаимност с жертвите.

Атаката идва на фона на възходящото напрежение в забележителните мюсюлмански и еврейски общности във Франция заради спора сред Израел и Хамас. Полицията обаче сподели, че нищо не демонстрира връзка с Близкия изток.

Атаката идва съвсем три години след убийството и обезглавяването на различен преподавател, Самуел Пати, в неговото учебно заведение отвън Париж. Извършителят на това нахлуване, 18-годишният Абдулах Анзоров, съветски мюсюлмански емигрант, беше убит от полицията малко по-късно.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР