Случаят със задържаните разследващи журналисти намери широк отзвук в румънските

...
Случаят със задържаните разследващи журналисти намери широк отзвук в румънските
Коментари Харесай

Случаят със задържаните журналисти влезе и в чуждите медии

Случаят със арестуваните проверяващи публицисти откри необятен отзив в румънските медии. Отразен бе и в западната преса.

Тази нощ край Радомир Димитър Стоянов от уеб страницата " Биволъ " и румънецът Атила Бару от Rise Project бяха арестувани с белезници и отведени в полицейско ръководство, до момента в който разследвали заличаване на документи. Според тях тя потвърждава корупционни схеми с европейски пари. двамата са били освободени след намесата на консула на Румъния у нас.

Атила Бару е известен в Румъния. Екипът на уеб страницата му Rise Project разкрива афери на Ливия Драгня Бразилия, както и на други висши членове на ръководещата партия ПСД.

Някои от медиите в северната ни съседка оповестиха вестта за задържането като изключителна вест. Всички означават, че се е стигнало до намесата на румънски посланик за разрешаване на обстановката.

" Министърът на външните работи разгласи, че е освободен журналистът Атила Биро, арестуван в България за инспекция, защото той е в регион, намиращ се под наблюдаване на управляващите в тази страна ", написа Romanialibera.ro.

Новината оповестяват още B1, PRO TV (чийто публицист Джордже Бухнич преди 14 години бе задържан у нас поради скрита камера на Дунав мост), ziare.com и други

Новината бе отразена и от американски и канадски медии, откакто бе публикувана от Асошиейтед прес. " Българската полиция задържа публицисти, проверяващи измами с европейски фондове ", написа " Вашингтон пост ". " Ню Йорк таймс " и " Монреал газет " също съобщават за случая.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР