Случаят с разменените бебета и дали ще има обезщетения за

...
Случаят с разменените бебета и дали ще има обезщетения за
Коментари Харесай

Адв. Мария Шаркова за разменените бебета: 300 000 лева е прекалено висока сума за обезщетение

Случаят с разменените бебета и дали ще има компенсации за фамилиите продължава да вълнува доста хора у нас. Болницата отхвърля извънсъдебно съглашение за желаното обезщетение от 300 000 лв..

" Исканата сума по принцип е висока. Анализът е осъществен, откакто съм разгледала близо 600 каузи от региона на медицинските неточности, както и други, на които са присъждани компенсации за неимуществени вреди. При прегледа съм открила, че сходна сума е присъждана извънредно рядко. В доста малко случаи е ставало това - свързани с доста тежки физически увреждания или гибел на дете. Конкретният случай е без аналог ", сподели в студиото на утринния блок на БТВ адвокат Мария Шаркова, външен съветник на болница " Шейново ".

" Ръководството на болничното заведение, откакто се срещна с разбора на сътрудника Шаркова, взимайки поради първо извънредно необятния диапазон, в който се дефинира обезщетение за неимуществени вреди от една страна, и въпреки това безпрецедентността на проблема, одобри решение разногласието да бъде отвеян за разглеждане от способния съд ", сподели пък Величка Костадинова, която е юрист на болница " Шейново ".

" Зависи от фамилиите дали ще решат да предявят претенцията си към болничното заведение, съда или застрахователя. Това си е тяхно решение. В един по-късен стадий в случай че се реализира пресечна точка сред ползите на болничното заведение и на фамилиите за едно рационално и заслужено обезщетение няма спънка да се подписа такова и по време на правосъдния развой ", добави Костадинова.

" Препоръчвам медиацията като прийом са решение на разногласието. Все още не е обяснен въпроса кой и по какъв начин направи размяната на бебетата. Тече произвеждане ", приключи Шаркова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР