Случаят с председателя ДАНС Пламен Тончев е приключил. Изпратих официален

...
Случаят с председателя ДАНС Пламен Тончев е приключил. Изпратих официален
Коментари Харесай

Радев: Няма да освободя председателя на ДАНС Пламен Тончев - изпратих официален отказ на премиера

" Случаят с ръководителя ДАНС Пламен Тончев е завършил. Изпратих формален отвод на настояването на премиера Николай Денков за неговото освобождение, тъй като претекстовете не дават отговор на закона. ДАНС със своите дейности пази закона ". Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев в коментар по настоящи тематики.

" Епицентър " напомня: Два дни преди балотажа на локалните избори министър председателят Николай Денков предложи на президента Румен Радев да освободи ръководителя на ДАНС Пламен Тончев заради атаката против машинния избор преди първия тур, нарушение на закона, несъблюдение на отговорностите му и изгубено доверие.

Тогава президентът разяснява, че с оставката на шефа на ДАНС се цели преодоляване на службите. Президентът подсети на премиера, че в закона за ДАНС ясно са посочени какви са основанията за освобождение на ръководителя на организацията, а измежду тях не попада липса на доверие от страната на министър-председателя.

" По логиката на министър-председателя самото държавно управление би трябвало неотложно да си подаде оставка, тъй като голямото болшинство от българите му нямат доверие. Те и в сглобката си нямат доверие, само че са се стиснали крепко един за различен в името на оцеляването ", добави преди дни Радев.

Днес президентът продължи с офанзивите против кабинета: Докато парламент и държавно управление си играят на власт, в България се случват редица деструктивни поцеси, съобщи Радев.

" Следя със сериозна угриженост протичащото се през днешния ден в Народно събрание. Мнозинството би трябвало да си дава ясна сметка, е властта на първо място е осъзната отговорност към жителите, а не хазартно надхитряне, " посочи президентът. 

Сами съсипваме енергетиката и стопанската система си, посочи президентът.

България към този момент се сочи с пръст като обезсърчителен сътрудник, посочи президентът.

Той разяснява дълга на " Булгартрансгаз " и таксата за транспорт на съветски газ с думите, че България " става тясна за манията за великолепие на някои хора ". 

" Преди месец споделих, че новата вноска (за транспорт на съветски газ - б.р.) ще декапитализира Булгартрансгаз и ще има мощно негативна реакция в Европа. Тогава ръководещите шумно го отхвърлиха. Днес сякаш стартират да осъзнават вредата, която сами предизвикват ". 

Дългът на " Булгартрансгаз " към този момент е над 250 млн. лева и няма по какъв начин да се отпише - доходи в бюджета следващата година няма да дойдат, уточни още Радев. 

" А България към този момент се сочи като обезсърчителен сътрудник и Унгария по всяка възможност ще сезира съда на Европейски Съюз против нас, и то същата тази Унгария, която е наш съдружник и сътрудник. Същата Унгария, с която единствено преди два месеца при визитата ми там, с помощта на другарството и положителната работа, се подписа съглашение, което трансформира България във значим фактор на доставките за полутечен газ в Европа ", сподели той.

Радев дефинира като фарс изявлението на финансовия министър пред " Файненшъл таймс ", в което Асен Василев споделя, че задачата на таксата за транспорт е да оскъпи доставките и да направи неблагоприятен вноса на съветски газ за Унгария. 

" Не съм представител на партиите, само че постоянно съм имал позиция, която е в полза на българските жители и българската стопанска система. Всички разбори демонстрират, че едно преждевременно унищожаване на дерогацията води до непростим риск за недостиг на горива ", разяснява Радев. 

" Явно в календара на сглобката попадат дати на ротация. Докато в календара на българските жители има други дати - на чакащите сметки. Едно ръководство има бъдеще, единствено в случай че се води от интереса на българските жители, " добави президентът. 

Румен Радев взе участие в отбелязването на 110-годишнина от основаването на Съюза на българските писатели. Честванията, които означават годишнината от основаването на креативното съдружие, се организират под патронажа на президента.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР